Maria Freixanet: “Ens neguen el grup plurinacional, però nosaltres serem el que som: un projecte autònom i amb veu pròpia al Senat”

Freixanet posa de manifest que tot i que el PP i PSOE no vulguin reconèixer la realitat plurinacional de l’estat, En Comú Podem exercirà de grup territorial al Senat

La senadora d’En Comú Podem, Maria Freixanet, ha lamentat avui que de nou la imposició del PP i el seguidisme PSOE hagi impedit el que el Reglament de la cambra alta permet: que els senadors i senadores de En Marea (Galícia), Compromís-Podem (València), i En Comú Podem (Catalunya) es constituïssin com a grup parlamentari plurinacional, expressió de les confluències. “Malgrat ens hagin impedit fer grup plurinacional, tindrem veu pròpia al Senat”, ha assegurat la senadora d’En Comú Podem que ha explicat que tindrà un grup territorial dins del grup de Podemos (que passarà a ser confederal i canviarà de nom per a incloure les confluències). En Comú Podem tindrà portaveu amb dret a intervenir en els debats que afectin a Catalunya, així com llibertat de vot i demés característiques d’un grup propi.

En un contacte amb la premsa, Freixanet ha assegurat que la voluntat d’En Comú Podem era formar part d’un grup que tot i compartir trets comuns amb d’altres formacions “mostrava que som projectes autònoms”. Aquesta mateixa filosofia impregnarà ara el grup únic i “treballarem com un grup confederal, i tenim pressa per posar en marxa les nostres propostes (rescat social, dret a decidir…) i per posar les institucions al servei de la gent”, ha assegurat la senadora que considera que són precisament aquestes qüestions les que han molestat al PP i al PSOE, partits incapaços de veure la realitat tant pel que fa a la plurinacionalitat de l’estat com pel que fa a la segona transició democràtica que està vivint aquest país.

“Són projectes de diferents partits d’esquerres que voliem anar junts per crear un subjecte politic nou per posar les institucions al servei de la gent”. “Sabem que la oposició del PP no ha tingut a veure amb la legalitat perquè el reglament del Senat contemplava aquesta possibilitat, ens ho va dir un lletrat”, ha assegurat Freixanet que ha denunciat que tot té a veure amb la “manca de voluntat política” tant del PP com del PSOE.