Mena: “El Govern de Puigdemont no és creïble quan per una banda reclama sobirania i per l’altra converteix l’escola pública en subsidiària de la privada i la concertada”

Xavier Domènech i Joan Mena participen a la manifestació de l’Assemblea Groga a Barcelona per reclamar que es destini el 6% del PIB a l’educació pública.

Xavier Domènech, portaveu d’En Comú Podem, i Joan Mena, diputat i portaveu d’Educació d’En Comú Podem, han participat aquest dissabte a la manifestació convocada a Barcelona per l’Assemblea Groga per reclamar que es destini el 6% del PIB a l’educació púbica, tal com fixa la Llei Catalana d’Educació. “El Govern de Puigdemont no és creïble quan per una banda reclama sobirania, una demanda que compartim, però per l’altra fa el mateix que està fent el govern del PP a l’Estat, que és convertir l’escola pública en subsidiària de la privada i de la concertada”, ha afirmat Mena.

El diputat, que ha expressat el suport del seu grup a la protesta i ha fet una crida a participar-hi, ha fet seva l’exigència que es destini el 6% del producte interior brut a l’educació pública, “com estan fent la majoria de països del nostre entorn”, i ha recordat que a Catalunya aquesta mesura “és un dels mandats de l’Estatut”. “Exigim, tant al Govern de l’Estat com a Catalunya que els compromisos amb l’escola pública s’han de concretar també a nivell pressupostari”, ha manifestat.

Mena ha reclamat que aquesta major inversió en educació pública ha d’anar acompanyada de la derogació de la LOMCE, per la qual, ha recordat, ja “hi ha una voluntat majoritària al Congrés”. El portaveu en temes d’Educació d’En Comú Podem ha exigit també que es garanteixi l’accés universal a la Universitat, i ha lamentat que “Catalunya és el territori de l’estat on més costa a les classes populars l’accés a la universitat”.