Mena qualifica de “xantatge indecent” que el Govern vinculi les noves retallades en educació a la no aprovació dels pressupostos

El candidat d’En Comú Podem Joan Mena ha participat aquesta tarda a la concentració convocada per la Marea Groga contra les noves retallades en educació anunciades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Les mesures afecten especialment les places del professorat de suport, i impliquen també una reducció dels recursos de cara al proper curs. “El Govern de Junts pel Sí ens vol fer creure que com no s’han aprovat els pressupostos no es poden blindar els professionals de les escoles”, ha dit Mena, que ho ha qualificat de “xantatge indecent” perquè “es poden fer modificacions pressupostàries i garantir els professionals de l’escola publica”.

Mena ha denunciat que “estem massa acostumats a que sempre són els mateixos els que reben els cops d’aquest govern i les seves polítiques neoliberals”, i ha valorat positivament “que la comunitat educativa torni a posar-se dempeus” contra aquestes polítiques. “La societat, el carrer i les escoles reclamen augmentar la inversió, garantir els  professionals adequats a les nostres escoles públiques i revocar les polítiques d’austeritat”, ha subratllat.

El candidat d’En Comú Podem ha lamentat també que les escoles “més afectades” per les noves retallades seran aquelles d’alta complexitat, i que per tant “necessiten més temps per a planificar i organitzar el seu professorat de cara al curs vinent”. Mena ha mantingut que per frenar aquestes polítiques cal “garantir les lluites al carrer”, però alhora ha subratllat que “el 26-J tenim una oportunitat per derrotar les polítiques d’austeritat”.