BannerPrograma-01

GUANYEM EL CANVI

Som la veritable garantia d’un govern de canvi per acabar amb les polítiques del PP

Pots descarregar aquí el programa complet


1 EL REFERÈNDUM ÉS LA MILLOR SOLUCIÓ

El 80% de la gent de Catalunya vol decidir el seu futur a través d’una consulta. Nosaltres ens hem compromès a defensar-lo perquè hi creiem, contribuint a què les forces que defensen el referèndum guanyin a Espanya per primera vegada a la història.

2 PLA DE RESCAT I EMERGÈNCIA SOCIAL

Combatre les desigualtats: primer recuperar drets (revertir la reforma laboral, garantir el dret a l’accés a uns serveis socials públics i de qualitat), i revertir retallades (educació i sanitat, llei dependència). I després, una fase d’ampliació: pobresa energètica, permís de paternitat igual i intransferible, renda garantida de ciutadania.

3 CREACIÓ D’OCUPACIÓ QUE ACABI AMB LA PRECARIETAT

Generar nova activitat econòmica i dinamitzar l’existent, i fomentar una ocupació digna que deixi enrere la precarietat. Derogació de les reformes laborals afavorint els sector econòmics més sostenibles. Lluita contra l’atur juvenil i el dels majors de 55 anys. Foment de la formació laboral.

4 BLINDEM ELS SERVEIS PÚBLICS, AMPLIEM DRETS I BENESTAR

Millorar el servei de salut, garantir una educació pública i democràtica, que respecti la immersió lingüística. Garantir l’equitat en l’accés. Facilitar l’accés a l’educació universitària amb reducció de taxes i ampliació de beques.

5 LLUITA CONTRA LA CORRUPCIÓ I EL PARADISOS FISCALS

Lluita decidida contra la corrupció, els paradisos fiscals i pla de lluita contra el frau fiscal. Foment de la banca pública, les finances ètiques i les iniciatives cooperatives, així com sortir del corsé del deute. Implementar polítiques reals de transparència i rendició de comptes.

6 GARANTIR EL DRET A L’HABITATGE

Aprovar la dació en pagament i coresponsabilitzar les entitats financeres en l’habitatge públic de lloguer. Garantia que no es tallen els subministraments bàsics a famílies vulnerables. Facilitar l’emancipació juvenil.

7 LLUITA CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC. UN TERRITORI SOSTENIBLE I LLIURE D’AGRESSIONS

Abanderar la lluita contra el canvi climàtic, apostar per un sistema elèctric públic, i ser pioners en el camp de l’economia de la transició energètica. Protecció dels recursos hídrics i naturals.

8 UNA POLÍTICA FEMINISTA: JUSTÍCIA DE GÈNERE I LLUITA CONTRA LA LGBTIFÒBIA

Reorganització del sistema de cures i d’usos dels temps, garantir els drets econòmics de les dones, garantir el dret al propi cos, situar les violències masclistes com a qüestió d’Estat.  Llei Integral contra la LGTBIfòbia.

9 BENVINGUTS REFUGIATS! DRET D’ASIL I DIGNITAT PER A LES PERSONES MIGRANTS

Solidaritat i compromís amb qui està lluny i amb qui està a prop. Tancament immediat dels CIE i acollida de refugiats. Llei contra el racisme i la xenofòbia. Promoció dels drets humans i reforçar la cooperació al desenvolupament.

10 ELS AJUNTAMENTS, LA VERITABLE XARXA DE CIUTADANIA

Dotar els ajuntaments de les eines i els recursos per poder resoldre les problemàtiques de la ciutadania. Com a administració més propera al ciutadà, ser la primera línia de garantia de justícia social.

ecp
ecp2