Telemàrqueting: per un salari digne, contractes més estables i amb més garanties davant els acomiadaments.

En comú Podem dona tot el seu suport a la vaga de telemàrqueting convocada per dilluns 28 de novembre pels sindicats CGT, CCOO i UGT, després de reunir-se amb els col·lectius i els sindicats i comprovar que es tracta d’un sector feminitzat i extremadament precari i maltractat.  El 70% de les treballadores són dones, que ho fan en condicions indignes i inestables. Tot i que el sector és altament feminitzat no hi ha plans d’igualtat tot i que són obligatoris des del 2007 i no hi ha temps de descans ni tan sols en cas d’embaràs.
Tot i la deslocalització que ha patit el sector, hi ha unes 80.000 teleoperadores reconegudes per la patronal, tot i que n’hi ha d’altres que depenen d’empreses de multiservei i que tenen encara pitjors condicions que en una subcontracta o una ETT. La patronal ha menyspreat totes les propostes sindicals que s’han fet fins ara, perquè només busca incrementar la precarització. Fa més de dos anys que ni tan sols tenen pujada salarial.

Aquest sector és utilitzat habitualment per la ciutadania tant en les administracions públiques com al sector privat. Algunes de les empreses majoritàries d’aquest sector són Movistar, Vodafone o el Banc Santander que obtenen alts beneficis a costa de subcontractar empreses que no respecten el fet que no es pugui treballar 11 dies seguits, tenen un Temps Mitjà d’Operació de 3,80 minuts que, si sobrepassen, els penalitzen i que la majoria dels contractes són d’obra i servei tot i que haurien de ser indefinits.

És crucial donar suport a aquesta mobilització de les treballadores assistint a la concentració a les 11 Via Laietana el 28 de novembre i donant-los suport a les xarxes socials. Perquè es mereixen un salari i unes condicions laborals dignes i perquè si millora la seva situació també millorarà l’atenció.

#28Ncolgamosloscascos