Unidos Podemos- En Comú Podem-En Marea demana al Govern un pack de mesures anti-austeritat i que acabi amb l’asfíxia dels ajuntaments

El grup confederal Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea ha enviat al Govern un document titulat “Dejar atrás la austeridad” en el qual es recullen diverses propostes per afrontar la votació de la senda del dèficit. Després del fracàs del primer intent el passat mes de juliol, Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea proposa un pack de mesures anti-austeritat per recuperar drets bàsics i mesures que acabin amb l’asfíxia dels ajuntaments per poder plantejar-se la possibilitat d’un vot a favor.

El grup confederal demana al Govern la derogació dels Reials decrets que han retallat i degradat drets bàsics i universals com la sanitat, l’educació i la dependència.

Així mateix, reclama a l’Executiu “una aposta decidida i valenta” que desmunti la legislació que ha deixat als ajuntaments amb molta menys capacitat d’actuació davant la crisi malgrat ser les institucions més properes a la ciutadania i als seus problemes. En aquest sentit, el grup confederal proposa la relaxació de la interpretació de la regla de despesa a la qual estan subjectes els ajuntaments i la compensació dels efectes sobre la recaptació municipal de l’Impost de Plusvàlues.

El grup confederal proposa també la derogació de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que imposa la necessitat d’aprovar la senda del dèficit al Senat i, per tant, sotmet els nostres serveis socials, la nostra educació i la nostra sanitat als designis de la majoria absoluta del PP. “No podem permetre que Montoro segueixi controlant des de la Cambra Alta els comptes del país”, afirma la portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín.

Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea ha enviat aquestes propostes al Govern i queda a l’espera d’una resposta, com a inici d’un diàleg que es perllongarà al llarg del mes d’agost. “Ho vam dir des del primer dia: el PSOE ens trobarà si està disposat a pactar mesures que suposin un canvi radical respecte al que el PP ha fet durant els últims vuit anys”, recorda Martín, que adverteix als socialistes que ha arribat el moment de “posar-se a treballar de debò amb les que conformem la majoria que va fer possible exoulsar a Rajoy de la Moncloa”. “Nosaltres hi estem disposades, la pregunta és si el Govern també ho està”, afegeix.

El grup confederal, que també demana renegociar el dèficit per 2019 amb les autoritats europees, recorda al Govern de Pedro Sánchez l’apressant necessitat de començar ja a assentar les bases per negociar “uns Pressupostos Generals de l’Estat que facin front a les grans emergències del país com la violència masclista, la vulneració del dret a l’habitatge, les pensions o la precarietat laboral”.

Consulta aquí el document “Dejar atrás la austeridad”