Xavi Domènech: “Farem les polítiques perquè els i les joves que han hagut de marxar, puguin tornar”

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat aquesta tarda en un míting a Mataró des d’on ha aprofitat per llançar un missatge dirigit als i les joves que han hagut de marxar fora per buscar oportunitats: “Farem les polítiques perquè els i les joves que han hagut de marxar, pugin tornar”, ha dit Domènech, que porta al programa electoral un pla de repatriació del talent, que inclourà un Pla estratègic de suport i foment a la investigació i la transferència de coneixement 2016-2020. “Lluitarem pel present i pel futur dels nostres fills i filles i néts i nétes”, ha assegurat, perquè “cal construir un país que no expulsi els seus joves”.

En aquest sentit, ha dit, expulsar els i les joves vol dir fer impossible unes jubilacions i fer un país digne de sí mateix. “Alegrem-nos-en perquè guanyarem”; ha dit. Però per fer fora aquest govern que “s’ha passat tres pobles amb el nostre futur” fent polítiques en contra dels drets de la ciutadania, Domènech ha fet una crida als assistents al míting a convertir-se en “missatgers del canvi” i a no desaprofitar ni una oportunitat per convèncer a familiars i amics de que “allò que hem somiat durant tant temps” –fer fora el PP- “és possible”.

Durant la seva intervenció, Domènech també ha lamentat que l’executiu de Mariano Rajoy s’hagi passat “tres pobles” amb la resposta a Catalunya. “La única resposta davant del clam de sobirania i de la voluntat de decidir sobre el futur ha estat la repressió del Tribunal Constitucional”, ha criticat el cap de files de la confluència, que ha recordat que fins a 8 sentències han anul·lat lleis catalanes. “S’omplen la boca de la defensa de la sobirania nacional i la única sobirania que defensen és la dels seus amics poderosos i grans banquers que ens han portat a la crisi”, ha lamentat. Per això, ha demanat un últim esforç en una setmana que serà “decisiva” pel resultat electoral.

Mar Garcia defensa la necessitat d’una llei estatal contra la LGTBIfòbia

Mar García, número 6 per Barcelona, ha reivindicat que “malgrat el bloqueig d’un bipartidisme moribund”, en els quatre mesos de legislatura En Comú Podem ha presentat nombroses iniciatives al Congrés per a preservar i ampliar drets socials. Per exemple per garantir els drets laborals de les treballadores de la llar, “la única iniciativa sobre habitatge” que recollia les 5 de la PAH, o la demanda de reforma de la llei de violència de gènere per incloure totes les violències masclistes. “Però no és suficient, ens van quedar moltes coses per fer”, ha afirmat, i ha citat la necessitat d’aprovar una llei estatal contra la LGTBIfòbia.

Marcelo Expósito aposta per un govern “a la barcelonesa” a l’Estat

El número 8 per Barcelona, Marcelo Expósito, ha carregat contra els socialistes al·legant que “confondre el vermell amb el taronja”, en al·lusió al pacte del PSOE amb C’s, “no és socialisme, sinó que és daltonisme”. Expósito ha declarat que el 26-J guanyaran les eleccions al PP i construiran “un govern a la barcelonesa, amb nosaltres per davant”, per poder constituir un executiu “que treballi per la gent”. Expósito ha fet una crida als votants històrics del partit socialista i ha assegurat que En Comú Podem “també se sent hereva del socialisme històric”. “En aquesta campanya estem tendint la mà a tots aquells que se senten hereus del millor socialisme”, ha afegit.

 

Maria Freixanet: “Si no desbloquegem el Senat, hi haurà temes que no podrem tocar”
La fins ara senadora d’En Comú Podem Maria Freixanet ha volgut remarcar la importància de no només fer fora el PP del Congrés, sinó aconseguir-ho també al Senat. “Si no desbloquegem el Senat, hi haurà temes que no podrem tocar”, ha alertat Freixanet, que ha recordat que en temes constitucionals com el model territorial, la reforma de l’article 135 de la Constitució per prioritzar el pagament del deute al rescat de les persones, la Monarquia o el sistema electoral, cal tenir majoria al Senat. “Els hi ve de 8 senadors: cal que els perdin”, ha insistit la senadora, que ha animat als assistents al míting a fer fora el PP del Congrés, del Senat i del Govern.

 

Marcos Ortega: “En Comú Podem tornarà a guanyar a Mataró”

El candidat maresmenc Marcos Ortega, suplent al Congrés per Barcelona, ha subratllat que Mataró és la segona ciutat catalana de més de 50.000 habitants amb més atur, i ha lamentat que l’atur juvenil supera el 50%. Ha denunciat les retallades a l’Hospital de Mataró i ha agraït la lluita de la Coordinadora en defensa de la sanitat pública de la comarca. A més, ha recordat que molts veïns i veïnes “van ser estafats” amb les preferents “pels corruptes directius de Caixa Laietana”, i va ser “gràcies a la lluita de moltes persones que van recuperar els seus diners i les seva dignitat”. “Mataró és una ciutat on el 20-D En Comú Podem va guanyar les eleccions, i les tornarem a guanyar”, ha conclòs.