Xavier Domènech a Chacón: “No té cap credibilitat per parlar de polítiques socials”

El cap de llista d’En Comú Podem es mostra sorprès perquè Francesc Homs asseguri que CDC “no té un problema amb la corrupció”
 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat en un míting a Castelldefels des d’on ha advertit al PSOE que mai més “tornarà a fallar” perquè “mai més us tornarem a creure”. “Vostè no té cap credibilitat per parlar de polítiques socials perquè va ser vostè qui va aprovar els desnonaments exprés”, ha dit Domènech dirigint-se a la cap de cartell socialista, Carme Chacón a qui ha retret que aprovés una llei el 2009 per facilitar els desnonaments quan a la gent ja l’estaven acomiadant de la feina i no podien pagar el lloguer. “No eren morosos sinó ciutadans amb drets”, ha recordat Domènech, que també ha manifestat la seva sorpresa perquè ahir Francesc Homs assegurés al debat de 8TV que CDC “no té un problema amb la corrupció”.

En un acte al Centre Cívic Frederic Mompou de Castelldefels que també ha comptat amb les intervencions del número 3, Josep Vendrell, el número 7, Joan Mena, la número 10, Alicia Ramos, i l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, Domènech ha insistit en què “no hi ha canvi possible amb el PSOE”, que va aprovar la primera reforma laboral, i que van aplanar el terreny perquè el 2011 guanyés el PP i que després van donar suport a la reforma de l’article 135 de la Constitució. “El patiment que vivim a diari és conseqüència de les decisions del senyor Zapatero, Rajoy i Mas”, ha assegurat el cap de llista de la confluència.
Per això, Domènech, ha assegurat que el 20D el canvi real només passa per En Comú Podem i no per aquells que van fer tants canvis a favor dels grans interessos econòmics i no pel poble. “No representen el canvi, són el camí del PP cap el poder: la victòria de Rajoy es va gestar en el no os fallaré tantes vegades desmentit”, ha manifestat Domènech que s’ha mostrat convençut que el bipartidisme ha mort i que “els que es fan passar pel canvi” com C’S porten al programa mesures que encara van més enllà que el PP. “La seva reforma laboral és com totes les reformes laborals dels 90 juntes”, ha avisat. “L’únic canvi real és En Comú Podem”, ha sentenciat.

Josep Vendrell: “La millor inversió per acabar amb la corrupció, amb les desigualtats i per crear feina digna és votar En Comú Podem”

Josep Vendrell, número 3 de la candidatura, ha assegurat que “la millor inversió” per acabar amb la corrupció, amb les desigualtats, i per la creació de feina digna “és votar Xavier Domènech i En Comú Podem”. Per Vendrell, la resta de partits “diuen que fan moltes lleis contra la corrupció, però els diem que no cal fer tantes lleis, sinó que simplement el què cal fer per acabar amb la corrupció és no robar”. El candidat ha declarat que la candidatura està unida per acabar amb les injustícies, per la seva al·lèrgia a la corrupció i “per guanyar la guerra que ens van declarar el 2010” amb l’austeritat. “La gent tenia por, però ha reaccionat i entén que la única manera de guanyar aquesta guerra és amb el vot”, ha sentenciat.

Mena: “Tenim propostes nascudes des de baix i enfocades al bé comú”

El número 7 per Barcelona, Joan Mena, ha assegurat que el 20-D “ens juguem els nostres drets, la nostra dignitat i el futur de la propera generació”. “Hem de fer servir el vot per dir-los ja n’hi ha prou de que ens robin la sanitat i l’educació públiques i de que s’emportin els diners a Andorra o Suïssa”, ha afirmat. “Els hem de demostrar que el canvi real que representa En Comú Podem són propostes valentes, nascudes des de baix, factibles i enfocades al bé comú”, ha afegit Mena. El candidat, que ha recordat a l’exregidor de Castelldefels Jordi Miralles, ha destacat que “en comú” és possible “tenir una renda garantida per viure amb dignitat, acabar amb talls de subministrament, garantir el dret a habitatge, defensar la sanitat i l’educació pública, rescatar les persones en situació de dependència i que els joves exiliats tornin”. “El vot a En Comú Podem és el vot que no renuncia a res”, ha conclòs.

Alicia Ramos destaca el compromís per “més democràcia”

Alicia Ramos, número 10 per Barcelona, ha destacat cinc dels compromisos de la candidatura: “Més democràcia”, amb la possibilitat de “poder revocar un president” que no compleix el seu programa; posar fi a la corrupció, amb codis ètics i la fi de les portes giratòries; una justícia independent, un Estat que protegeixi els drets socials i el medi ambient, i un “compromís amb la gent”: “S’ha de reconèixer que vivim en un Estat plurinacional i plurilingüe”, ha afirmat Ramos, que ha reivindicat la celebració d’un referèndum a Catalunya.

Candela López: “Ens indigna que el govern de l’Estat només dediqui un 0,01% a aturar la violència masclista

Candela López, alcaldessa de Castelldefels, ha exercit d’amfitriona i ha participat a l’acte denunciant les limitacions als ajuntaments que ha imposat la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local del PP. “Ens obliga a amortitzar deute, i no a invertir 20 milions de superàvit per frenar el patiment de molts veïns que necessiten aquests recursos”, ha declarat. Per revertir aquesta situació, López ha subratllat que són necessaris “governs sensibles amb els problemes de la gent i que posin les persones al centre de les decisions”. L’alcaldessa també ha carregat contra les retallades en polítiques contra la violència masclista, recordant que Castelldefels ha patit en primera persona aquesta xacra, amb 4 dones assassinades aquest any. “Ens indigna que el govern de l’Estat només dediqui un 0,01% dels seus recursos a aturar la violència masclista”, ha conclòs.