Xavier Domènech als “socialistes de cor”: “En Comú Podem és casa vostra”

En Comú Podem reuneix més de 3.000 persones en un acte a Nou Barris que compta amb la presència d’Owen Jones, Mònica Oltra, Iñigo Errejón, Xulio Ferreiro i Ada Colau

 

“Tenim una gran notícia: ja no es diu remuntada, és diu victòria”. Amb aquestes paraules, el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha començat la seva intervenció davant de més de 3.000 persones reunides a la plaça Major de Nou Barris. Des d’on “el 24M vam començar a fer possible l’impossible”, Domènech ha demanat el vot per En Comú Podem a aquells socialistes de cor que “s’han sentit traïts” i a tots els catalans i catalanes d’esquerres que estan pel canvi real. “És casa vostra, som la vostra gent i guanyarem”, ha sentenciat.

En aquest sentit, Domènech ha assegurat que l’únic canvi possible passa per En Comú Podem, ja que el PSOE quan va governar va aprovar la reforma laboral i els desnonaments exprés, i a l’agost del 2011, després d’omplir places per dir que “no érem mercaderies”, van reformar l’article 135 de la Constitució, “la que no es pot tocar”, sense portar-ho al programa ni sense preguntar-ho a ningú. “Sabem que sou el camí directe per la victòria del PP: no us tornarem a creure perquè recordem que vau fer aquell estiu”, ha assegurat Domènech, que ha recordat que la reforma implicava que tots els drets socials estiguessin subjectes al pagament del deute pels taurons financers.

Durant la seva intervenció, precedida per les de Mònica Oltra, Ada Colau, Iñigo Errejón, Owen Jones, Xulio Ferreiro, Janet Sanz i l’actuació musical d’Ismael Serrano, Domènech també s’ha dirigit al cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, per dir-li que no ha estat En Comú Podem qui ha negociat mai “les molles”. En canvi, “CDC sí que va negociar les molles de la reforma laboral, de l’amnistia fiscal perquè els corruptes sortissin lliures i qui va investir el govern del PP”. “Són vostès qui s’han passat anys menjant pastissos i donant molles a la gent”, ha criticat Domènech, que no vol “cap lliçó” sobre “què significa conquerir la llibertat, la justícia social, i les aliances fraternes per aconseguir el dret a decidir”. Per això, Domènech també ha demanat el vot per la seva candidatura a tots els catalans i catalanes que volen el referèndum, perquè En Comú Podem “és la única opció que el defensa”.

 

Ada Colau: “Si creuen que el referèndum és impossible, que obrin pas i deixin fer”
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha decidit avui parlar de “fets” i no “d’adjectius”. “Parlem del PP: Púnica, reforma laboral, Llei mordassa… jo no posaré cap adjectiu, que cadascun tregui les seves pròpies conclusions”, ha afirmat. I ha continuat dient: “PSOE són ERES d’Andalusia, desnonaments exprés… Recordem l’última acció del seu govern: amnistia a un gran banquer”. En aquest sentit, ha afirmat que “tant PP com PSOE són la reforma de l’article 135” i “les portes giratòries”. L’alcaldessa de Barcelona ha continuat amb els “fets” de C’s i ha manifestat que “es presenten com a força nova, però la màxima responsable de Ciutadans a l’Ajuntament, Carina Mejías, va ser onze anys diputada del PP a Catalunya, i l’ara candidat de C’s, Juan Carlos Girauta, ja va ser candidat pel PP tres vegades. “Poden ser regeneració, regeneració del PP”, ha dit. I finalment s’ha referit a CiU: “Millet, Pujol, cognoms catalans, i aquí no podem dir q Espanya ens roba; seguim amb casos ITV, Treball…”, ha assenyalat, i finalment ha recordat que “CDC va permetre la reforma laboral i la Llei Montoro”, votant juntament amb el PP a favor de les mateixes.

Colau ha recordat com Convergència els va dir que el PP no acceptaria a tràmit la ILP de la PAH que va reunir un milió i mig de signatures. “Pocs minuts després, i amb la pressió de la mobilització al carrer, el PP ho va acceptar a tràmit”, ha dit. I en aquest sentit ha subratllat: “Ens diuen que el referèndum és impossible. Ens ho han dit moltes vegades, però el farem possible. Si ells es creuen que és impossible, que no es pot aconseguir, que obrin pas i deixin fer”. I ha finalitzat dient que: “Som els del sí se puede, i serem sempre els dels sí se puede, i anirem el 20 de desembre a guanyar les eleccions”.

Iñigo Errejón: “Estic convençut de que guanyarem les eleccions a Catalunya”
El Secretari Polític de Podemos, Íñigo Errejón, s’ha mostrat “convençut” que En Comú Podem guanyarà les eleccions a Catalunya “i que Xavier Domènech serà el president del grup parlamentari català més gran del Congrés dels Diputats”. Errejón ha recalcat que “mai hi ha hagut un canvi polític a Espanya sense Catalunya” i per això ha afirmat que el canvi polític i el dret a decidir “necessita” de Catalunya. “Prometem sumar forces per guanyar el referèndum, però també per obrir un procés de canvi al govern espanyol, perquè junts multipliquem”, ha declarat el dirigent de Podemos. “Tenim una oportunitat històrica de reconstruir un acord plurinacional, fraternal, basat en el dret a decidir per decidir, si volem, guanyar la propera dècada junts”, ha sentenciat.

Mònica Oltra: “Han estat quatre anys de decisions i lleis perverses”

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra, ha denunciat que la darrera legislatura han estat “4 anys de decisions i lleis perverses, traïcions al poble que han empitjorat la nostra vida”. Oltra ha recordat el rescat a la banca “que va fer un forat en les nostres arques públiques”, una reforma laboral dissenyada per deixar els treballadors “amb por i a soles front el poder”, els copagaments sanitaris, una llei d’educació “infame” i un ministre, Gallardón, “enemic de la llibertat de les dones”. Des del passat 24 de maig, ha dit, “molts nous governs municipals, al mateix temps que impulsen polítiques que rescaten a les persones, estan reduint el deute”. “Això és el que fan governs que gestionen bé i amb cor, cosa que ells no han fet, perquè els cors no caben en els sobres”, ha sentenciat.
Owen Jones afirma que el 20D “no és només sobre Catalunya ni sobre Espanya, és sobre el futur d’Europa”

L’acte ha comptat amb la presencia del politòleg i escriptor britànic Owen Jones, que ha assegurat que les eleccions del 20 de desembre no només són “sobre Catalunya o sobre Espanya”, sinó que són “sobre el futur d’Europa”. “Només podem superar les injustícies si ens unim més enllà de les fronteres, perquè les injustícies no coneixen fronteres”, ha subratllat. Jones ha reivindicat que els drets i les llibertats actuals “han estat conquerides per la lluita i la determinació de gent com vosaltres” i no pas “per caritat” i que, mirant cap al 20D, existiran “dificultats” però que representarà “un nou començament per vosaltres i per tot Europa”, perquè per Jones les properes eleccions “van sobre derrotar la injustícia” a tot el continent.

Janet Sanz demana a la gent de Nou Barris: “Feu guanyar En Comú Podem perquè no us fallarem”
La tinent d’alcalde Janet Sanz ha demanat a la gent de Nou Barris que facin possible que Barcelona tingui com a aliades, a més de les ciutats del canvi, un govern amic “per construir una majoria a tot l’Estat per aixecar els fonaments de la democràcia real que anhelem”. “El 2008 a Nou Barris els veïns van aturar el PP, però després va venir la reforma laboral, els desnonaments, les retallades i el PSOE us va fallar”, ha recordat Sanz, que també ha demanat que sigui novament Nou Barris qui tombi la majoria absoluta del PP, i digui “nunca mais” a les retallades i els facin fora de les nostres vides. “Per això us demano que ens feu guanyar, perquè no us fallarem com us estem demostrant”, ha assegurat.