Xavier Domènech assegura que la millor resposta a Margallo és que el 26J la ciutadania faci un ERO al PP per fer-lo fora del govern

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat avui en un acte a Lleida juntament amb el número 1 per la demarcació, Jaume Moya, des d’on ha volgut respondre les paraules del Ministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, a qui l’ha acusat de no tenir vergonya en assegurar que a vegades els votants s’equivoquen recordant que Adolf Hitler va arribar al poder després d’unes eleccions. “La millor resposta que podem donar és que el 26J l’únic ERO que es produirà serà el que la ciutadania faci al seu govern per fer-los fora d’una vegada”, ha assegurat davant de les més de 200 persones que han assistit a l’acte amb candidats i candidates de Lleida.

Domènech, que ha atribuït les paraules del ministre a la “por” que tenen d’una victòria electoral d’En Comú Podem a Catalunya, ha posat de manifest la necessitat de fer fora al PP del govern i per això ha cridat a la mobilització des de Lleida per fer possible no només el mateix resultat que el 20D sinó a millorar-lo i fer que Jaume Moya no sigui l’únic lleidatà que representi el canvi al Congrés. “Efectivament el 26J podem guanyar però aquesta batalla l’hem de lliurar cada dia dels que queden”, ha avisat, alhora que s’ha compromès a lliurar la batalla i fer possible l’alternativa. “No hi ha por:  hi ha somriures d’esperança pel futur i el 26J Margallo i els seus companys estaran fora del govern”, ha sentenciat.

Jaume Moya repta Margallo a que digui a les dones, aturats i joves que “s’equivoquen” votant En Comú Podem

El cap de llista per la circumscripció de Lleida, Jaume Moya, també s’ha dirigit a Margallo, “la suposada cara amable del PP”, desfiant-lo a dir que s’equivoquen “totes aquelles dones que han estat les principals víctimes de la crisi”, als joves “que han d’escollir entre precarietat o marxar exiliat”, als pagesos “que estan perdent la terra a mans de grans tenidors”, o a la gent gran “que després de tota la vida treballant es troben amb una Seguretat Social absolutament saquejada”. “Digui a tota aquesta gent que s’està equivocant, senyor Margallo”, ha reiterat.

El candidat ha subratllat la necessitat de la mobilització per portar “la gent empoderada” a les institucions. Per a Moya, el vot no és només un dret sinó també “una obligació per agrair als padrins i padrines que van lluitar en els temps de la foscor”. “Confieu en la força del canvi, en la força que ja ha acabat amb el bipartidisme i que posa per davant la veu de la ciutadania”, ha conclòs.

Els candidats lleidatans reivindiquen les lluites socials en defensa dels serveis públics

Els candidats lleidatans han posat en valor les lluites en les quals han participat en defensa dels serveis públics i dels drets socials. La número 2 per Lleida, Victòria Pacheco, membre de la Marea Blanca, ha posat en valor haver aturat el Consorci Sanitari de Lleida: “Ens intentaven utilitzar com a conillet d’índies, i es van trobar que la gent de Lleida van plantar cara i es van veure obligats a parar el Consorci”, ha dit sobre el govern de CDC. El número 3, Joan Pere Enciso, ha afegit també la tasca als carrers de la Marea Groga, “que ha lluitat per la dignitat de l’educació pública”, i de la Marea Lila, “que lluita contra la violència masclista”, i ha sostingut que els membres de la candidatura tenen una gran “experiència política” en haver participat en aquests moviments socials, veïnals i sindicals. Per això, la número 4, Laia Martí, ha demanat el vot per En Comú Podem “per garantir als nostres fills treballs i salaris dignes, i una escola i sanitat públiques de qualitat”.