Xavier Domènech: “Chacón no és la solució, és el PSOE que sempre falla”

El cap de llista d’En Comú Podem emplaça a Chacón, Rivera, Homs i Girauta, a que responguin si reclamaran la devolució dels 61.000 milions d’euros deixats als bancs

 

Les  polítiques socials i les prioritats per lluitar contra l’atur han  centrat l’acte de presentació d’En Comú Podem en Santa Coloma de Gramanet. Xavier Domènech, cap de llista de la candidatura, ha recordat que “Zapatero i Chacón  ens van fallar amb les retallades, ens van fallar amb l’article 135 de  la Constitució on van dir primer els bancs i després la vida de la gent,  i ens van fallar amb els desnonaments exprés”. Per això, ha dit, “Chacón no és la solució, és el PSOE que sempre falla”.

Domènech  ha dit que En Comú Podem reclamarà els 61.000 milions d’euros que es van utilitzar per rescatar als bancs. “Fins ara només s’ha retornat  el 4% del total”, ha recordat per la qual cosa s’ha dirigit  a Chacón, Rivera, Homs i Girauta, per a que responguin si reclamaran la devolució dels 61.000 milions d’euros deixats als bancs.

“Volem  una economia al servei de la gent, no dels bancs i els mercats, una  economia productiva que creïi locs de treball de qualitat”, ha incidit Domènech qui a més ha remarcat  que “la superació d’aquesta crisi es realitza amb la recuperació dels  drets socials”. En aquest sentit ha afegit que “en aquestes eleccions estan en joc els nostres drets i per aixo , ha di, aquests comicis van sobre l’atur i com combatre’l. “A Catalunya hi ha 521.000 aturats i a Santa Coloma  més de 10.700 persones. El PP ha deixat 230.000 persones sense cap  ingrés per arribar a final de mes”, ha recordat.

Finalment, Domènech  ha manifestat que En Comú Podem vol construir “una democràcia digna del  seu nom, volem ja una democràcia real, perquè la democràcia no és atur  ni desnonaments express, la democràcia és poder del poble i per això hem d’acabar amb la corrupció, amb la Gurtel i el 3%”. I ha declarat: “els polítics corruptes no obeeixen a les urnes sinó a la corrupció. Anem a posar fi a les portes giratòries”.  
                               
Lucía Martín: “Hem de guanyar el dret a l’habitatge”

La número 4 de la llista, Lucía Martin, ha recordat que “En Comú Podem és la candidatura que obeirà el mandat de la ciutadania en matèria d’habitatge, que sempre ha anat “per davant de les institucions”. “Hem de guanyar el dret a l’habitatge”, ha assegurat Martín perquè no ho farà cap de les altres candidatures: el PSC a Catalunya, amb la seva candidata que es va dedicar a agilitzar els desnonaments el 2008, amb el PP que va tombar la ILP de la dació en pagament que comptava amb la signatura d’1,5 milions de persones, ni tampoc C’S “que pretenen el canvi però no els sentim parlar de defensar propostes en matèria d’habitatge”. “Nosaltres volem fer possible les propostes que reclama la ciutadania i que són de sentit comú”, ha conclòs.

Jesús Hernández: “Cal que en Comú Podem tingui suficient força per tenir veu pròpia al Congrés”

Jesús Hernández de Som Gramenet, ha demanat tot el suport de la gent propera a la candidatura per tal de fer una bona campanya i aconseguir “portar la força d’En Comù Podem al Congrés amb veu pròpia” per lluitar contra el canvi climàtic, per una sortida justa a la crisi econòmica que ha aportat a l’acaparament de recursos en mans de poca gent i perquè els rics siguin cada vegada més rics i els pobres cada vegada més pobres.

Alex Sevilla: “És ara o mai que farem fora el PP”

Per la seva banda, la regidora de Gent d’Esquerres, d’ICV-EUiA, Alex Sevilla, ha assegurat que “és ara o mai que farem fora el PP” i que és des de les ciutats de la perifèria que començarà el canvi real. “És la candidatura més àmplia, més d’esquerres la que serà la més capaç per desbancar el PP”, ha dit Sevilla que ha recordat que no seran el PP ni el PSOE, “fins el capdamunt de corrupció” els que aportin solucions a les arrels dels problemes però tampoc “els de la cuenta naranja”. “Es presenten com a nous però són els mateixos de sempre: maquillatge perquè tot segueixi igual”.