Xavier Domènech compara Rajoy amb Nixon: “El 26J serà l’impeachment democràtic contra el govern del PP”

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha comparat avui el cas de les Fernández Díaz amb el Watergate dels anys 70, i ha fet un paral·lelisme amb el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, i Richard Nixon. “El 26J s’haurà de convertir en el gran ‘impeachment’ democràtic en contra d’aquest govern del PP que ja no podem suportar ni un dia més”, ha assenyalat el candidat, després que avui es conegués que Rajoy estava al corrent de les actuacions de l’actual ministre de l’interior en funcions i candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz. “És un dels casos més greus de la història democràtica”, ha asseverat.

Domènech ha rememorat com Richard Nixon es negava a dimitir en el marc del cas Watergate i que “se’ls va haver de fer fora perquè no assumia les seves responsabilitats”, i l’ha comparat amb la situació de Rajoy, a qui ha definit com “una caricatura de Nixon”. El cap de files de la confluència ha recordat que Rajoy es va comprometre al programa Salvados que “si hagués un cas d’aquests tipus ell hauria de dimitir”, i que amb aquest cas “ha quedat claríssim que el principal adversari en aquestes eleccions és el govern de Mariano Rajoy, Richard Nixon, i que el 26J es converteixi en el gran impeachment que tots necessitem”. El candidat ha demanat també que el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, “no ha de ser renovat i també se li ha de fer un impeachment immediat”. “Si un director de l’Oficina Antifrau es dedica a fer frau, ha de plegar immediatament”.

Preguntat pels periodistes, Domènech ha refermat que el referèndum “ha de ser un compromís del nou govern del canvi”, i que es concretaria amb “una interlocució entre aquest nou govern i les forces polítiques catalanes, com es va produir a Gran Bretanya amb el cas d’Escòcia. En aquest sentit, Domènech ha afirmat que sobre aquesta qüestió ell i Pablo Iglesias opinen “exactament el mateix”, i que de fet el President Puigdemont “va anar a Madrid fa unes setmanes a fer una proposta en aquest sentit”.