Xavier Domènech critica les reformes laborals del PSOE i el PP i adverteix del contracte únic de Ciutadans: “Va en contra dels acords internacionals, dels treballadors i de la Constitució”

En Comú Podem es presenta com l’opció de la defensa dels drets dels treballadors i de la sortida de la crisi amb justícia social

 

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha visitat aquest matí els treballadors de l’empresa Mecalux per solidaritzar-se amb les seves reivindicacions, a Cornellà de Llobregat, des d’on ha carregat contra les reformes laborals del PSOE i el PP i ha advertit dels perills del contracte únic que proposa Ciutadans: “Són totes les reformes laborals que hem viscut fins ara, i va en contra de tots els acords internacionals, en contra dels treballadors i fins i tot en contra de l’article 35 de la Constitució”, ha afirmat Domènech, que també ha assegurat que la proposta de Ciutadans “elimina la causalitat a l’acomiadament i per tant la tutela judicial”, el què a la pràctica voldria dir que ja no existiria la figura de l’acomiadament improcedent. Domènech també ha criticat que el contracte únic provocaria que un treballador “hauria de treballar 9 anys” per tenir l’actual indemnització per acomiadament de 33 dies per any treballat.

El candidat ha reiterat el compromís d’En Comú Podem de “derogar les dues reformes laborals, la del PSOE i la del PP, que no han creat feina, sinó precarietat”, recordant que el 25% dels contractes temporals que se signen actualment “són de menys de 7 dies”. Domènech també ha recordat que la seva candidatura porta al seu programa la pujada del salari mínim a 1.000 euros “perquè els treballadors recuperin poder adquisitiu”. Per tot això, ha presentat En Comú Podem com l’opció de la defensa dels treballadors i de “la sortida de la crisi amb justícia social”.

Josep Vendrell: “Som la garantia que els drets dels treballadors no es queden a les portes de l’empresa”

Per la seva banda, el número 3 de llista, Josep Vendrell, ha deixat clar que En Comú Podem és la garantia de derogar les dues reformes laborals del PP i del PSOE i d’unes relacions laborals més justes, que permetin una negociació col·lectiva raonable i unes condicions dignes pels treballadors i treballadores. “En Comú Podem som la garantia que els drets no es queden a la porta de l’empresa”, ha insistit Vendrell, en contraposició al model del PP, C’S o del PSOE que responen als models d’EEUU o Llatinoamèrica, alhora que ha carregat contra el contracte únic de C’s, que té com a objectiu la “flexibilitat absoluta” i, en darrera instància, l’acomiadament lliure.

Beneficis empresarials amb salaris retallats

El president del comitè d’empresa, Julio González Rodríguez, ha explicat que els treballadors i treballadores de Mecalux van patir EROs el 2009 i el 2010, congelacions salarials el 2010 i el 2011, i reduccions de sou el 2012. Un any després, la multinacional va començar a tenir beneficis: 7,9 milions d’euros el 2013 i 4,9 milions el 2014, any en què la junta d’accionistes es va repartir un dividend de 9,9 milions d’euros, ha detallat. Fins el segon trimestre de 2015, l’empresa ha obtingut un resultat de 9,7 milions d’euros, tot això sense que la plantilla hagi recuperat els salaris retallats, ha denunciat González. “Ja és hora d’incrementar els salaris dels nostres companys i companyes”, ha reclamat, alhora que ha assenyalat que “els plans d’igualtat a la multinacional són completament inexistents”.