Xavier Domènech demana el vot per En Comú Podem apel·lant al canvi: “O el PP o nosaltres”

“O el PP o nosaltres”. Amb aquest missatge ha iniciat la campanya el cap de llista d’En Comú Podem en l’acte que ha donat el tret de sortida a les eleccions del 26-J. “Ens hi juguem molt, estem davant d’una gran oportunitat que sempre hem somiat: podem fer fora el PP i les seves polítiques”, ha posat de manifest Domènech, que també ha remarcat que en les properes eleccions només hi ha un adversari: l’atur forçat, la precarietat, la corrupció i el centralisme i, en definitiva, el PP i les seves nefastes polítiques. “El 26J es juga l’alternativa del canvi o la corrupció insuportable del PP, la precarietat i el centralisme rampant que no dóna el dret a decidir a Catalunya”, ha avisat.

Per això, Domènech ha volgut deixar clar que “només hi ha una opció de canvi” per fer un país de justícia social, de treball digne, per a tothom, amb institucions netes al servei de la gent; “on tots i totes decidim lliurement el nostre futur”. “Aquesta única opció de canvi es diu En Comú Podem”, ha assegurat Domènech davant de les més de 400 persones que s’han concentrat al Parc del Clot en el primer acte de campanya.

Però per fer possible el canvi ha demanat una gran mobilització a tota Catalunya, des del poble més petit, Sant Jaume de Frontanyà, fins la ciutat més gran. I per aconseguir-ho, ha dit, cal derrotar l’abstenció i “el discurs interessat del desànim”. “No els escolteu: estem molt a prop de guanyar”, ha destacat el cap de llista de la confluència, que ha deixat clar que “només hi una un sorpasso que valgui: al PP”.

Ada Colau: “No farem el sorpasso al PSOE, farem fora el PP”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “sumar voluntats diverses i plurals multiplica”, i que el 26 de juny “no anem a fer el sorpasso al PSOE, sinó que anem a fer fora el PP”. “Només hi ha dues opcions”, ha dit Colau: “O la vella gran coalició, o el nou govern de canvi”. Segons l’alcaldessa de la capital catalana, aquest govern de canvi es decidirà per pocs diputats, “i aquesta diferència es jugarà en gran part a Catalunya”. “Des de Catalunya podem fer la diferència a l’Estat”, ha insistit Colau. “El 26J podem fer història des de Catalunya per partida doble”, ha dit, primer “fent fora el PP”, i segon per conquerir “des de la fraternitat” el dret a decidir.

Els candidats coincideixen en la necessitat de desallotjar el PP del govern

A l’acte han participat nombrosos candidats i candidates d’En Comú Podem. Lucía Martín, número 2, ha destacat que “fa massa temps que els governs han girat l’esquena a les demandes de la majoria”, i ha denunciat que el govern del PP ha “esclafat drets” amb la “llei Montoro”, la reforma laboral, o “la retallada a la llei de violència de gènere”. “El 20-D va suposar el principi de la fi del bipartidisme, i el 26-J tenim l’oportunitat de guanyar les eleccions”, ha assegurat. El número 3, Josep Vendrell, ha declarat que si el 20-D a alguns no els va agradar que En Comú Podem entrés al Congrés, “El dia 26 volem irrompre a La Moncloa i encara els agradarà menys”, i ha definit les eleccions com “la gran oportunitat per derrotar el vell ordre i el bipartidisme”.

També ha intervingut la número 6 de la llista, Mar Garcia, que ha apel·lat a la necessitat d’un canvi de govern a l’Estat per aturar la xacra de la violència masclista. “No permetrem que continuï sent una utopia viure en un món lliure de violència masclista”, ha dit la candidata, recordant que des del 2010, fins a 719 dones han estat assassinades pel masclisme. Joan Mena, número 7, ha denunciat el “classisme” del govern del PP, que ha dut a terme “una tasca d’orfebreria fina per carregar-se els nostres drets i llibertats”. Mena ha reiterat el compromís d’En Comú Podem per derogar la LOMCE i elaborar una nova llei d’educació que blindi una escola “laica, gratuïta, de qualitat i en català”. El número 8 per Barcelona, Marcelo Expósito, ha subratllat que en els quatre mesos de legislatura En Comú Podem ha impulsat iniciatives per “radicalitzar la democràcia, blindar els drets socials i revertir la legislació imposada pel neoliberalisme”. “Hem dibuixat el govern del canvi real que sortirà d’aquestes eleccions”, ha afirmat.

L’acte ha comptat també amb la participació de la líder dels verds europeus, Ska Keller, que ha assegurat que Europa “necessita canviar i deixar enrere els anys foscos de l’austeritat i la Troika”, i ha assenyalat que “un pas essencial per canviar aquesta Europa que ja ningú reconeix” és “la força i l’esperit de canvi tant a Catalunya com a Espanya”.