Xavier Domènech: “El 20D Catalunya decidirà entre enarborar la bandera dels bancs o la bandera de la gent”

En un acte a Mollet els candidats de la confluència coincideixen en destacar que el 20 de desembre es decidirà entre C’S i En Comú Podem
 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat aquesta tarda en un acte a Mollet juntament amb l’eurodiputada Ska Keller i d’altres membres de la candidatura des d’on ha afirmat que “el 20D Catalunya decidirà entre enarborar la bandera dels bancs o la bandera de la gent i de les persones. I En Comú Podem és la bandera de la gent”. “Volem guanyar per una raó senzilla: el país i la seva gent no es pot permetre perdre el 20D, per les persones, per dir no als podrits corruptes i per dir sí a la virtut pública”, ha assegurat Domènech que ha avisat que tant PP com C’s “ens ho van volen prendre tot”. “Si volem un futur digne només el podem construir amb les nostres mans”, ha manifestat.

Davant de més de 350 persones reunides al Centre Cultural del Mercat Vell de Mollet, Domènech ha assegurat que la seva candidatura es presenta per guanyar perquè, a diferència del bipartidisme a l’estat i a Catalunya “tenim projectes, propostes, esperances i principis” mentre PP, PSOE, CdC i C’s “no tenen ni vergonya”. “Primer t’ignoren, després se’n riuen i després quan t’ataquen ja has guanyat”, ha dit el cap de llista d’En Comú Podem recordant les paraules de Gandhi. “Aquest cap de setmana ja ens han arribat de totes bandes”, ha assegurat referint-se a les crítiques de Democràcia i Llibertat, ERC i el PSOE a qui ha respost que En Comú Podem és la candidatura de la “sobirania real”.

“No estem aquí per seguir atrapats en els que sempre fallen PSOE i PSC ni en els que diuen que són els únics que poden expulsar el PP i mentre fan les mateixes polítiques, ni per evitar que guanyi el partit de l’Ibex 35: estem aquí per lluitar per la justícia social i la sobirania real”, ha explicat Domènech, que ha assegurat que anirà al Congrés a lluitar per acabar amb la desigualtat social i que hi hagi drets de primera i de segona. Per això, ha dit, és tan important que En Comú Podem guanyi les eleccions: per fer possible el canvi real.

Ska Keller: “Aquestes eleccions poden canviar Europa”
La presidenta del grup dels Verds/ALE, Ska Keller, ha assenyalat que “aquestes eleccions poden canviar Europa”. L’eurodiputada ha mantingut que “Grècia va començar la batalla però un sol país no és suficient”, i ha afegit que “Espanya és la quarta economia de la zona euro i pot ser el factor decisiu per canviar el dogma de l’austeritat”. “El canvi real significa fer que l’economia funcioni de nou per la gent sense danyar el medi ambient”, ha dit Keller, que ha denunciat que la política del Govern del PP “ha posat en risc els enormes avenços d’Espanya en energies renovables”. “Aquestes eleccions poden ser l’inici d’una nova Europa, una Europa social, ecològica i per les persones”, ha rematat. La representant dels verds europeus ha agraït a Ada Colau i altres alcaldes i alcaldesses del canvi la seva “solidaritat” amb els refugiats, i ha instat els catalans i les catalanes a “premiar les candidatures que defensen el dret a decidir”.

Lucia Martín critica que Albert Rivera faci servir el ‘Sí se puede’ de la PAH: “Quants desnonaments ha aturat Rivera?”
Lucía Martín, número 4 de la candidatura, ha criticat durament a Albert Rivera per haver fet servir en un míting fa pocs dies el lema ‘Sí se puede’, emblema de la lluita contra els desnonaments i pel dret a l’habitatge. “Quants desnonaments ha aturat Rivera o C’s?” ha preguntat la candidata. “Sí que es pot no incloure la dació en pagament i cap de les 5 mesures que reclamen les plataformes pel dret a l’habitatge?” ha continuat Martín, per després assegurar que a les eleccions del 20D a Catalunya “estaran entre En Comú Podem i entre Ciutadans”. La número 4 ha reivindicat que el programa de la seva candidatura inclou mesures àmpliament demandades per la ciutadania, com la dació en pagament retroactiva o la prohibició dels talls de subministraments bàsics com la llum o l’aigua.

Raimundo Viejo: “Ciutadans és la dreta centralitzadora que pretén liquidar l’autogovern que hem aconseguit”
El número 5 de la candidatura, Raimundo Viejo, ha advertit del perill que segons al seu parer representa Ciutadans: “És la dreta centralitzadora, que pretén liquidar l’autogovern que hem aconseguit fins ara”, ha dit. Viejo també ha interpel·lat directament Albert Rivera sobre el referèndum. “Senyor Rivera, expliqui perquè no vol que la gent voti, expliqui perquè té por a la democràcia”, ha declarat. Finalment, Viejo, que ha començat la seva intervenció parlant en gallec, s’ha mostrat “orgullós” de pertànyer a una candidatura amb aliances “que a tot l’Estat han incorporat totes les singularitats nacionals”. “Vivim en un estat plurinacional, una riquesa que no pot ser mai deixada de banda”, ha conclòs.

Joan Mena: “En Comú Podem es presenta amb el mandat de reconstruir la democràcia”

El candidat número 7 per Barcelona, Joan Mena, ha denunciat que “en aquests quatre anys el Govern del PP s’ha dedicat a posar la democràcia i els nostres drets dins un sobre, i el que han pretès és robar-nos el que era nostre”. Per això, ha dit, calia una confluència a Catalunya que “es presenta amb un mandat clar: reconstruir la democràcia”. Mena, com a “professor interí i a més de llengua castellana”, ha contestat a Rajoy, que ahir va dir que a les escoles catalanes no es pot parlar castellà, que “els espanyols i les espanyoles no es mereixen un president del govern que menteix”. Els problemes a les escoles, ha assenyalat Mena, “no són de convivència lingüística”, sinó que són “les retallades, les desigualtats, la malnutrició infantil, les taxes universitàries que estan expulsant els fills de les classes populars dels estudis superiors i la precarització del professorat”. “El problema és el PP a Madrid i CDC a Catalunya, i el 20D els farem fora amb el vostre vot”, ha conclòs.

Aina Vidal fa una crida a recuperar el Govern de l’Estat per defensar els drets socials
Per la seva banda, la número 9 de la llista, Aina Vidal, ha demanat el vot per En Comú Podem per recuperar el govern de l’estat per defensar els drets de la majoria. “Us imagineu tenir un govern del que no ens avergonyim? Us imagineu que no haguem de tenir la sensació d’amagar-nos sota la taula?”, ha preguntat Vidal que ha demanat arribar amb força al Congrés per tal de “recuperar el que ens han pres” amb la Reforma Laboral o les retallades en sanitat i educació.