Xavier Domènech: “El 20D Catalunya i les seves classes populars seran de nou protagonistes del canvi”

En Comú Podem es presenta a Sabadell com la candidatura dels drets socials, la democràcia real i el referèndum

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha presentat avui a Sabadell la seva candidatura i els principals eixos que aquesta defensarà a les eleccions del 20D, acompanyat de la candidata Marta Sibina, i dels candidats Josep Vendrell, Raimundo Viejo i Joan Mena. Domènech ha basat la seva intervenció en tres eixos: el blindatge dels drets socials “per acabar amb la desigualtat lacerant que vivim des de fa anys”, la lluita contra la corrupció, que el candidat ha definit com “la fi de la democràcia perquè els corruptes no obeeixen a la ciutadania”, i en tercer lloc la defensa del referèndum per desencallar del debat territorial a Catalunya. “Paradoxalment, som els únics que defensem el referèndum i el dret a decidir en les properes eleccions”, ha afirmat Domènech. En el seu discurs, el cap de llista ha apel·lat a la força que les classes populars tenen “quan s’apleguen i treballen juntes”. En aquest sentit, Domènech ha assegurat que el proper 20 de desembre “Catalunya i les seves classes populars seran de nou protagonistes del canvi”, ja que els governants “ens han robat tant l’esperança, i s’han passat tant, que no hi ha més opció que guanyar”, ha conclòs.

L’historiador ha començat la seva intervenció recordant l’assemblea de treballadors de Sabadell de l’any 1976 i assegurant que “quan la gent s’aplega i treballa per aconseguir allò que sembla impossible, ho acaba fent possible”. En relació a la investidura del President de la Generalitat, Domènech ha afirmat que “amb un país amb una desigualtat lacerant i amb 2 milions de persones en el llindar de la pobresa”, a ell i a la seva candidatura els “importa zero el futur polític de la persona que ha fet les majors retallades i que ara es presenta com un llibertador”.

Marta Sibina: “El canvi va començar el 24-M i ha de seguir el 20-D”

Marta Sibina, número 2 de la candidatura, ha reclamat “més i millor democràcia”. “Molts governants s’omplen la boca amb aquesta paraula”, ha assenyalat, però en canvi “PP i PSOE reformen la Constitució sense referèndum i a les ordres dels mercats”, “PP, C’s i CDC impedeixen que la ciutadania decideixi si vol o no el TTIP”, i “Rajoy deia que no faria rescats a la banca i just després de guanyar ho va fer”. “Les persones q’ue ens governen no poden ser les que ens retallen la vida”, ha sentenciat. Davant d’això, ha assegurat, En Comú Podem vol “prendre decisions a favor de la majoria de la ciutadania”. “Ho vam dir clar el 15-M: no ens representen, i per això ens vam organitzar i ens vam començar a representar a nosaltres mateixos”, ha apuntat, i ha afegit que “el canvi va començar el 24 de maig i ha de seguir el 20 de desembre”.

Josep Vendrell: “Cal posar l’economia al servei de la majoria”

Josep Vendrell, número 3 de la candidatura, s’ha compromès a que En Comú Podem derogarà la reforma laboral “per garantir un treball digne”. “El model del PP ha estat aprofitar la crisi per empobrir la majoria en benefici d’uns pocs i precaritzar la qualitat de vida de la majoria. Agafen els recursos de tots i els transfereixen per pagar el sistema financer”, ha assegurat Vendrell. El candidat també ha volgut recordar-se de “tots aquells que van lluitar per destapar la trama Mercuri i que juntament amb els moviments ciutadans van fer fora Bustos”. “En Comú Podem volem transmetre un missatge d’esperança, som un instrument per un canvi real, per posar l’economia al servei de la majoria i per recuperar drets bàsics com una sanitat digna o una educació per tothom”, ha afirmat Vendrell.

Raimundo Viejo: “Ens presentem per generar una alternativa i un model productiu diferent”

Raimundo Viejo, número 5 per Barcelona, ha destacat que “la ciutadania està empoderada arran del 15M” i per aquest motiu, la candidatura d’En Comú Podem es presenta “no només de forma resistent, sinó per generar una alternativa i un model productiu diferent”. “No podem ser un país amb un horitzó de precarietat”, ha continuat Viejo. “Si volem assolir els nivells de qualitat de vida i dignitat que hem perdut en els últims 4 anys, el què hem de fer és donar un gir molt clar i canviar el model productiu” ha afirmat el candidat. Un canvi que segons Viejo, ha de protagonitzar la inversió “en I+D+I, en universitats, i en generar riquesa perquè el jovent pugui tenir futur al nostre país després de tot l’esforç que ha fet durant tants anys”.

Joan Mena: “El principal canvi ha de ser acabar amb les desigualtats”

Joan Mena, número 7 per Barcelona, ha destacat que En Comú Podem vol ser la candidatura que faci possible que “per primera vegada es governi obeint els interessos dels de baix, de les classes treballadores”. Tant el PP com el PSOE, ha denunciat, “han governat obeint interessos dels més poderosos”, la qual cosa ha provocat que “les desigualtats s’hagin incrementat durant els governs socialistes i encara més durant el govern del PP”. Mena ha afirmat que “el principal canvi que ens agradaria que es donés és acabar amb les desigualtats al nostre país”. En aquest sentit, ha subratllat que En Comú Podem defensa un pla rescat social que inclogui un fons socials habitatge perquè no hi hagi “famílies condemnades a viure sense sostre”, així com una renda garantida de ciutadania que faci que “tothom tingui un mínim per viure amb dignitat”.