Xavier Domènech: “El 24M vàrem demostrar que és possible el canvi”

El candidat d’En Comú Podem ha acompanyat a Jaume Moya, cap de llista per Lleida, qui ha recordat que “aquest 20D la confluència a crescut perquè comptem amb una xarxa de comuns que s’està gestant arreu del territori”

 

 El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech ha acompanyat aquesta tarda al cap de llista de Lleida, Jaume Moya, en una trobada a Lleida des d’on ha remarcat que la candidatura que encapçala “representa l’esperit del canvi”. “Ens deien que no era possible però el 24M vàrem demostrar que sí que es pot, que és possible el canvi”, ha recordat Domènech, que també ha situat que la confluència catalana pel 20D és forta gràcies a que uneix gent diferent, però amb un objectiu comú: El Canvi Real. “Seguirem guanyant sempre que estiguem units. Som una candidatura de present però també de futur”, ha reblat, davant d’un centenar de persones a l’Ateneu Popular de Ponent de Lleida.

Segons Domènech, el moment, a més, és el millor possible, ha recordat el candidat perquè “és amb la crisi del bipartidisme” que “es pot fer política real al Congrés. Una decadència que l’ha convertit en “pràcticament un zombi”. “Diuen que el bipartidisme viu, però pràcticament és mort”, ha remarcat, apassionat. 

La corrupció s’ha convertit en una qüestió sistèmica per tots els partits majoritaris”, ha afegit el cap de llista d’En Comú Podem. Enfront d’això, la confluència catalana pel 20D és l’única opció que aporta un canvi real. Una democràcia transparent, basada en el manar obeint. Domènech, que ha parlat davant d’un Ateneu Popular ple a vessar, tampoc s’ha oblidat de les formacions que prometen canvis cosmètics: “El contracte únic de C’s és un pas més en la reforma laboral del PP”. 

I, al contrari que d’altres formacions, Xavier Domènech ha destacat que En Comú Podem “som la única candidatura a Catalunya que defensa el dret a decidir i som la única que hem construït aliances a la resta de l’Estat per fer-lo possible”. Unes aliances al servei d’una democràcia real que, ha dit, serveixin per a que la gent pugui guanyar en drets socials. “El 20D que ens diuen que no serveix per res és clau, també per Catalunya”, ha assegurat el candidat d’En Comú Podem que creu que la victòria de la gent està a tocar: “aquest 20D ha de ser molt intens i hem de basar la nostra campanya en una mobilització massiva, perquè en comú podem guanyar!”, ha assegurat.

Una confluència present arreu del territori

Aquest 20D la confluència ha crescut perquè comptem amb una xarxa de comuns que s’està gestant arreu del territori”, ha destacat el cap de llista de Lleida, Jaume Moya, que considera que la confluència catalana per les eleccions generals és forta gràcies a la presència, a tot Catalunya, de les forces del canvi. 

“Si vam aconseguir una victòria a les municipals, perquè no la podem aconseguir el dia 20?”, ha preguntat Victoria Pacheco, número dos de la confluència lleidatana. “La ciutadania sempre hem anat un pas per davant dels governs i el 20D ho tornarem a demostrar”, ha afegit.

A aquest clam s’hi ha afegit Laia Martí, mestra i membre de la Marea Groga. “Estem fent història, hem aconseguit la unió de les esquerres i el que és el més important, la il·lusió de la gent. Sabem que podem fer les coses d’una forma diferent i ho farem”, ha afegit Martí, regidora a la capital del Segrià per ICV i psicopedagoga.