Xavier Domènech: “El 26J només hi ha una alternativa: el PP i el malson d’Europa o En Comú Podem i el somni europeu”

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, s’ha rodejat avui dels eurodiputats i eurodiputades de Podemos, IU i ICV, per llançar el missatge de la necessitat de guanyar les eleccions per recuperar el somni europeu. “El 26J només hi ha una alternativa: o el malson del PP o En Comú Podem i el somni europeu”, ha dit Domènech, en un acte a Hospitalet de Llobregat amb 400 persones, des d’on ha fet una crida a guanyar les eleccions “a la valenciana, a la gallega i a la catalana” per canviar el somriure a tota Europa i comenci “la primavera dels pobles”.

Durant la seva intervenció, Domènech ha insistit en la necessitat de canviar Europa perquè no hi ha somni europeu en els camps de refugiats, en el pacte de Turquia “que deixa els nostres germans fora de les fronteres”, ni tampoc quan es negocia el TTIP d’esquenes a la ciutadania i que “és negació màxima de sobirania, de justícia i llibertat i vol dir subordinar les nostres vides als interessos econòmics”. “Hem de parlar d’Europa perquè ningú més ho farà”, ha assegurat Domènech, que ha volgut demanar a la resta de partits que es posicionin sobre la petició de Brussel·les de retallar 8.000 milions d’euros més a Espanya. “PP, PSOE i C’s no en parlen ni en parlaran”, ha assegurat. “Vosaltres que vau canviar l’article de la Constitució en una nit, us ompliu la boca de sobirania i de democràcia”; els ha etzibat el candidat d’En Comú Podem.

De la mateixa manera, Domènech també ha remarcat que C’S, PSOE i PP tampoc tindran interès en parlar dels 60.000 milions d’euros destinats a salvar els bancs i que està pagant la ciutadania i que consideren que no s’han de retornar. “Què millor que seguir-los pagant nosaltres?”, ha ironitzat el cap de llista d’En Comú Podem: Ells no parlaran d’Europa perquè parlar-ne vol dir parlar d’una realitat clara: que sempre es dobleguen i s’agenollen davant dels forts i es volen mostrar forts davant dels humils”. “Per això, això no tenim cap altra alternativa que guanyar les eleccions”, ha conclòs.

El canvi real a Europa comença el 26J

Per la seva banda, els eurodiputats i eurodiputades que han participat avui en l’acte “Canviem Europa” per donar suport a En Comú Podem com Ernest Urtasun, Marina Albiol, Estefanía Torres, Florent Marcellesi, Miguel Urban i Tania González han coincidit en remarcar la importància de les eleccions del 26J per canviar les polítiques d’austeritat europees i per teixir aliances per canviar aquestes polítiques amb la resta dels pobles d’Europa. “El canvi a Europa comença el 26J a l’estat espanyol”, ha assegurat l’eurodiputat d’ICV, Ernest Urtasun, que ha posat de manifest que només es produirà el canvi real “si som capaços de portar-lo Europa”. “Primer farem fora Rajoy i després Junker i començarem el canvi a Europa”, ha assegurat. Tania González, per la seva banda, ha afirmat Europa “i els seus pobles ens estan mirant” i que una victòria el 26J pot suposar “l’espurna que encengui la flama del canvi a tot Europa”, mentre que Estefanía Torres ha assegurat que les forces del canvi “demostrarem que una altra manera de gestionar la UE, pensant en les persones, és possible”.

La crisi dels refugiats i la necessitat de tombar el TTIP han estat altres elements que ha centrat les intervencions dels eurodiputats i eurodiputades. Així, l’eurodiputat d’Equo Florent Marcellesi ha denunciat que, de posar-se en marxa, el TTIP significaria la pèrdua de 600.000 llocs de treball a Europa. L’eurodiputada d’Izquierda Unida Marina Albiol ha afirmat que “no poden parlar de defensa dels serveis públics ni del medi ambient, ni d’estar a favor de les pimes, els agricultors o els ramaders els que a Europa voten a favor del TTIP”. Albiol ha denunciat les “polítiques criminals amb els refugiats” de la Unió Europa, mentre Miguel Urban ha assegurat que “quan es vulneren els drets de les persones refugiades, es vulneren els drets de tots”, i ha recordat les morts de les persones que intenten a arribar a Europa: “no podem permetre que el Mediterrani es converteixi en la major fosa comuna”.