Xavier Domènech: “Ens preocupa que la proposta del PSOE no reculli els reptes d’un govern de canvi”

Domènech ha afirmat que la proposta del PSOE té alguns punts positius però té moltes mancances: “No hi ha una declaració explícita sobre els 10.000 d’euros de retallades que ja s’han anunciat” i “tampoc recull les cinc mesures de la PAH”

El portaveu d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, ha dut a terme avui al migdia una roda de premsa on ha comentat la situació política actual arran de les propostes per conformar un nou Govern a l’Estat i concretament sobre la proposta de punts de negociació del PSOE que va presentar aquest dilluns. Domènech ha declarat que “vivim una situació d’urgència” i que per això “cal poder encarar això a la negociació”, malgrat que “ens preocupa que la proposta del PSOE no reculli els reptes d’un govern de canvi”. Per aquestes raons, segons Domènech, aquest nou govern en cap cas pot passar per la participació de Ciutadans: “Amb el partit de l’Ibex 35 no podem fer un govern de canvi real”. Domènech ha afirmat que la proposta del PSOE té alguns punts positius però té moltes mancances: “No hi ha una declaració explícita sobre els 10.000 d’euros de retallades que ja s’han anunciat” i “tampoc recull les cinc mesures de la PAH”.

El portaveu al Congrés ha recordat que En Comú Podem el 20D va ser la primera força a Catalunya i que com a tal assumeixen el compromís i la responsabilitat de defensar els interessos de tots els catalans i catalanes. Domènech ha recordat els tres eixos de negociació que En Comú Podem va presentar fa dues setmanes entorn al blindatge dels drets socials; la regeneració democràtica i el referèndum per Catalunya. En aquest sentit Domènech ha volgut deixar clar que “cal estar implicats en la negociació amb el PSOE per trencar la triple crisi actual: social, nacional i democràtica”.

El portaveu d’En Comú Podem també ha valorat la proposta territorial del PSOE que troba “del tot mínima” i que per tant “no respon en absolut a la crisi territorial actual”. Per Domènech el nou govern “ha d’encarar les demandes de plurinacionalitat” i és per això que des d’En Comú Podem “seguim defensant el referèndum com única proposta plausible”. Alhora Domènech ha considerat també la proposta de reforma constitucional com a “massa tímida”, ja que “la societat exigeix obrir temps constituents”.

Per altre banda, Domènech ha començat la roda de premsa demanant la posada en llibertat immediata dels titellaires empresonats a Madrid, recordant que “quan es sacrifica el bufó, mort alguna cosa més que la sàtira, mort la democràcia”, alhora que ha fet una crida a anar a la concentració d’aquesta tarda a dos quarts de vuit a la plaça Sant Jaume de Barcelona.