Xavier Domènech es compromet a impulsar un pla de rescat social

La plaça on hi ha l’Oficina de l’INEM a Santa Coloma, ciutat que en els anys 70 va lluitar per aconseguir un ambulatori i on En Comú Podem guanyar les eleccions, ha estat l’escenari escollit per anunciar les mesures sobre rescat social que la candidatura de la confluència presenta per les properes eleccions. “Som la candidatura que més lluita i posa al centre els drets socials”, ha manifestat Domènech, que s’ha mostrat convençut que guanyarà i garantirà que es tiri endavant un pla de xoc “per rescatar les persones i no els bancs”.

Entre les propostes programàtiques, Domènech ha situat la necessitat d’impulsar la Renda Garantida de Ciutadania per tot major d’edat que tinguin ingressos inferiors a 675 € mensuals. “Som els únics que el 20D vam presentar una memòria econòmica amb una Renda Garantida que tindria un cost de 15.000M d’€”, ha recordat Domènech, que també ha explicat que serien finançats mitjançant una política redistributiva com un impost de solidaritat als bancs, a les grans fortunes, a l’impost de societats, la lluita contra el frau fiscal i augmentant els trams d’IRPF a les rendes de 60.000 a 300.000 passant des del 45% fins al 55% perquè “no pot ser que qui més beneficis té, pagui menys impostos”. Una reforma de l’IRPF que, tal i com ha recordat el candidat, només afectaria “el 7% de la població”.

Domènech també ha valorat el debat d’ahir, i ha lamentat que el PSOE no aprofités l’oportunitat per declarar “clarament” amb qui pensa pactar després de les eleccions. “La gent que voti el PSOE no sabrà si el seu vot servirà per la gran coalició o per aconseguir un govern de canvi, i ho lamentem molt”, ha sentenciat.

Lucía Martín defensa la necessitat de retirar el recurs al TC de la llei 24/2015

La número 2 de la candidatura, Lucía Martín, s’ha encarregat d’explicar els dos principals eixos del pla de xoc social de la seva candidatura per fer front a l’emergència social: “l’establiment d’una renda garantida per a majors de 18 anys de 675€ ampliable fins a 1.200€” i “l’aplicació de les 5 de la PAH”: dació en pagament retroactiva, aturar desnonaments sense alternativa habitacional, l’ampliació del parc públic de lloguer, la reforma de la llei d’arrendaments urbans i garantir els subministraments bàsics a les famílies.

A més, la candidata ha assegurat que una de les primeres mesures d’un govern de canvi seria “recuperar la llei 24/2015 tombada pel PP fa un mes”, no per un conflicte de competències segons Martín, sinó perquè la llei “exigeix responsabilitats als bancs i a els empreses subministradores”.