Xavier Domènech es compromet amb les 5 prioritats de la PAH

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat avui en un acte a El Vendrell amb el cap de llista per Tarragona, Fèlix Alonso; i la número 2 per aquesta demarcació, Yolanda López; des d’on s’ha compromès a aplicar les 5 prioritats de la PAH perquè mai més hi hagi qui es quedi sense casa, sense llum o passi fred. Per això, Domènech encararà de forma prioritària l’aplicació de la dació en pagament retroactiva, “perquè no pot ser que paguem els deutes dels bancs mentre no rescatem a les persones”.

Així mateix, el cap de files d’En Comú Podem ha assenyalat com a prioritat garantir els subministraments bàsics perquè cap persona pateixi pobresa energètica: “No és suportable que mentre les grans empreses tinguin beneficis any rere anys, hi hagi qui no té per escalfar casa seva”, ha dit Domènech, que també s’ha compromès a crear un parc públic d’habitatges i a prioritzar el lloguer social.

Sobre la relació entre Catalunya i Espanya, Domènech ha insistit que la única opció viable és el referèndum amb garanties, que és el que està defensant En Comú Podem a Catalunya i Unidos Podemos al conjunt de l’estat. “El 26J són unes eleccions per conformar un nou govern. El referèndum que defensa En comú Podem és el que podem guanyar i construir el 26-J”, ha sentenciat.

Fèlix Alonso “traurem la segona diputada i en restarem una a la dreta”

El cap de llista per Tarragona, Fèlix Alonso, s’ha mostrat convençut de que En Comú Podem aconseguirà la segona diputada a la demarcació, i “en restarà una a la dreta”. “El vot d’El Vendrell, de Tarragona, de Terres de l’Ebre, significarà el vot de canvi real per fer fora el PP i les seves polítiques”, ha afirmat. Alonso ha refermat el compromís de la candidatura amb el Corredor Mediterrani, i ha recordat que durant els quatre mesos de legislatura han presentat nombroses iniciatives parlamentàries en aquest sentit: “Gairebé exclusivament érem nosaltres els que parlàvem d’això”, ha sentenciat.

Alonso ha reivindicat la feina dels ajuntaments del canvi, com Altafulla, on com a alcalde ha pogut “fer una política d’esquerres i reduir deute sense retallar cap servei social”; i ha expressat el seu convenciment en què el 26-J aquest canvi arribarà a l’Estat: “Per primera vegada, la gent pot accedir al Govern, estic convençut de que Tarragona estarà al Govern”, ha conclòs.

Yolanda López: “Mereixem un país més net, amb polítiques de solucions i no de la por”

La número 2 per Tarragona, Yolanda López, ha assenyalat que el 26-J suposarà una oportunitat de tenir un país “més just”, i on persones com ella, que s’ha definit com “una persona treballadora, mare de família i que ha viscut en primera persona els estralls de la crisi”, puguin tornar a somriure veient que “per fi poden canviar les coses”. López ha començat recordant la dona assassinada ahir a Badalona a mans de la seva parella: “Quan ens toquen a una, ens toquen a totes”, ha insistit. La candidata, que aspira a aconseguir l’escó al Congrés després del 26 de juny, ha reclamat que la política parli de “solucions” com fa En Comú Podem i no de “la por”.