Xavier Domènech: “Fer fora el PP és la victòria de la dignitat contra la precarietat”

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha participat aquesta tarda en un acte a Vilanova i la Geltrú juntament amb els números 2 i 5 de la llista, Lucía Martín, i Raimundo Viejo i la candidata al senat, Maria Freixanet, des d’on ha volgut llençar el missatge que “fer fora el PP és la victòria de la dignitat contra la precarietat”. Després de reunir-se aquest matí amb experts i presentar les propostes de la candidatura confluent en matèria de pensions, Domènech ha volgut insistir en la necessitat de fer fora el govern del PP, “el pitjor govern de la història”: “hem de rescatar els 6 milions de treballadors que viuen per sota del llindar de la pobresa”. “Fer fora és posar fi als sous de misèria i a rescatar les jubilacions i rescatar als nostres fills de la misèria”, ha assegurat el cap de files d’En Comú Podem.

 

De la mateixa manera, Domènech ha dit que En Comú Podem és la única alternativa real que ha construït aliances per derrotar el malson del PP. “Fem possible la victòria de la dignitat dels treballadores contra el cinisme i la precarietat del poder corrupte del PP”, ha reclamat Domènech, que ha assegurat que serà la única manera d’aconseguir “posar fi als sous de misèria, i que els 800.000 joves que han marxat d’Espanya puguin tornar a casa, amb feina digna”.

 

Per això, Domènech ha volgut deixar clar que la batalla “no es dirimeix entre les forces d’aquest país”, entre qui reclama la democràcia real i el dret a decidir-ho tot. “Aquesta campanya no va d’això”, ha dit Domènech, “perquè si aquesta fos la batalla, estaríem donant la raó a Aznar i nosaltres no li donarem “. “És la batalla per la qual Catalunya té la grandíssima oportunitat de fer fora el PP i els fills d’Aznar del govern”, ha sentenciat.

 

 

Lucía Martín: “No hem arribat fins aquí per substituir Rajoy per Soraya o Rivera, sinó per acabar amb les seves polítiques”

Per la seva banda, la número 2 d’En Comú Podem, Lucía Martín, ha assegurat que en les eleccions del 26J la seva formació “vol acabar la feina que el 20D vam començar: fer fora el PP i les seves polítiques”. Unes polítiques que la candidata ha qualificat “d’amenaça per la vida de la gent”, i que per aquest motiu l’objectiu de les properes eleccions no és “substituir Rajoy per Soraya Sáenz de Santamaría o per Albert Rivera o per qui sigui, sinó posar fi a les polítiques de l’austeritat i de retallades. Martín ha recordat que ajuntaments com el de Barcelona estan demostrant que les coses “es poden fer de forma diferent”, i que la gent comuna ha après a perdre la por. “Som nosaltres o el PP, no hi ha cap altra alternativa”.

 

Raimundo Viejo: “El 26J podem marcar una nova etapa per fer possible un canvi real”

 

El número 5 de la llista, Raimundo Viejo, ha definit les eleccions del 26 de juny com una “oportunitat històrica” de fer fora el PP del govern, i d’aconseguir que “per primera vegada en molt temps sigui possible un govern de la gent i per a la gent”. Un executiu, ha dit Viejo, que “respecti la democràcia, la diversitat dels pobles de l’Estat i garantint els serveis socials per una vida digna”. Viejo ha lamentat “els mesos perduts” a causa de partits que podien canviar les coses “i no han volgut”, però ha reiterat que el 26J, amb el vot, es té l’oportunitat de marcar “una nova etapa política per fer possible un canvi real”.

 

Maria Freixanet: “Hem de reformar el Senat però abans cal guanyar-lo”

A l’acte també ha participat la número 2 al Senat, Maria Freixanet, que ha insistit en que En Comú Podem surt a guanyar i a acabar el que va començar el 20D per acabar de donar-li la volta al país. Però per fer-ho possible, Freixanet ha assegurat que també cal que la ciutadania s’apropiï també del Senat. “Cal reformar-lo perquè és un drama”, ha manifestat, però abans ha deixat clar que “cal guanyar-lo” perquè no estigui en mans del PP i el pugui utilitzar com fins ara com a “fre d’emergència”. “La majoria del PP feia impossible qualsevol canvi constitucional, ni un nou encaix territorial de Catalunya ni la reforma de l’article 135”, ha sentenciat Freixanet, apel·lant a la necessitat d’aconseguir 8 senadors més el 26J.