Xavier Domènech: “No anem a Madrid a demanar el referèndum, anem a aconseguir-lo”

El cap de llista d’En Comú Podem assenyala a Girona que “el 20D tindrem una gran victòria que marcarà el moment del canvi, i guanyarem el referèndum i el canvi real en aquest país”

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha assegurat avui en l’acte central de campanya a Girona que la candidatura catalana de confluència no va a Madrid “a demanar el referèndum”, sinó “a aconseguir el referèndum”. “Ens trobem amb polítics catalans que defensen la independència i la sobirania i que li donen a raó a Rajoy dient que no es pot”, ha assenyalat el cap de llista, que ha denunciat que “estan construint una fal·làcia fent veure que res canviarà, i no és veritat: s’acabarà amb el govern del PP i sobretot amb el bipartidisme”. “És el gran moment de la política”, ha subratllat Domènech, que s’ha mostrat convençut de que “el 20D tindrem una gran victòria que marcarà el moment del canvi, i guanyarem el referèndum i el canvi real en aquest país”.

Domènech ha destacat que En Comú Podem “és una confluència plenament catalana” que aspira a tenir un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats, però alhora ha assenyalat que “la nostra llibertat, la igualtat i la sobirania no es construeixen sols”, sinó que “es conquereixen amb aliats, amb fraternitat, perquè junts som molt més forts”. En aquest sentit, ha reivindicat les aliances que la candidatura té a la resta de l’Estat “amb amics i amigues de Galicia, del poble valencià, de Podem… Guanyarem perquè no estem sols”, ha afirmat. Domènech ha fet aquestes declaracions en un acte al Centre Cívic Santa Eugènia de Girona davant 150 persones, en el qual també hi ha participat la número 2 per Barcelona, Marta Sibina; la cap de llista per Girona, Dolors Terradas; el número 2 per aquesta demarcació, Joan Luengo; i la número 3, Montserrat Moliner.

En la seva intervenció, Domènech ha recordat els republicans gironins del segle XIX “que ens van ensenyar que la lluita per la democràcia és la lluita per la igualtat, i que la lluita per la sobirania és la lluita pels drets socials i una democràcia digna del seu nom, per la virtut pública”. “Molts que s’omplen la boca de sobirania crec que no ho han sabut mai”, ha reblat. Domènech ha asseverat que “Girona va ser absolutament clau pel naixement pensament democràtic i serà totalment clau per la victòria d’En Comú Podem el 20D i per aconseguir un grup propi”.

Marta Sibina critica que PP, PSOE, CDC i C’s es presentin com defensors de la sanitat pública “quan realment són els seus principals enemics”

La número 2 d’En Comú Podem, Marta Sibina, ha defensat en la seva condició d’infermera que, per ella, “la sanitat pública és un tresor” que alguns partits com el PP, el PSOE, CDC i Ciutadans diuen defensar “quan realment són els seus principals enemics”. “El PP s’ha dedicat a privatitzar la sanitat i convertir-la en un negoci”, ha etzibat la candidata, mentre que ha criticat al PSOE “per aprovar l’article 135 que deixa la sanitat per darrere del pagament del deute als mercats”. Sibina també ha carregat contra Boi Ruiz i CDC per tancar quiròfans públics “mentre dóna milions a multinacionals com CAPIO”, i contra Ciutadans “per portar al seu programa la desgravació de les assegurances mèdiques”.

Dolors Terradas posa en valor que En Comú Podem és la única candidatura que ha aglutinat gent d’esquerres per lluitar per una societat més justa

Dolors Terradas, la número 1 per Girona, ha posat en valor la capacitat d’En Comú Podem per haver unit diferents partits i diferents persones amb trajectòries diferents per lluitar per uns objectius comuns. “He acceptat anar al capdavant d’aquesta candidatura perquè és l’únic grup d’esquerres que s’ha unit per defensar una societat més justa” i “per tenir un grup propi català al Congrés per portar els interessos de les comarques gironines i canviar les lleis quan sigui necessari”, ha explicat. “El PP ens ha demostrat que diu una cosa i en fa una altra”, ha lamentat Terradas, que ha atribuït al partit de Mariano Rajoy la responsabilitat de fer que la distància entre els que tenen més i els que tenen menys hagi augmentat encara més. Per això, ha dit, cal capgirar la situació i que En Comú Podem arribi al Congrés amb força.

Joan Luengo vol que En Comú Podem vagi al Congrés a cantar les 40 als corruptes “que accepten sobres amb diners però no dins de les urnes”

El número 2 per Girona, Joan Luengo, ha demanat el vot per En Comú Podem “per fer un Harvey Milk”, en referència al primer regidor homosexual d’EEUU que després de perdre en dos comicis, va guanyar quan va ser capaç d’unir-se amb tots aquells que defensaven els mateixos interessos que ell. “Això és el que fem En Comú Podem aquests dies: ens hem unit per fer un Harvey Milk i guanyar al nostre districte, que és Catalunya”, ha assegurat Luengo, que ha demanat el màxim suport per la candidatura perquè persones com el Xavier Domènech i la Marta Sibina els cantin les 40 als corruptes “que són capaços d’acceptar sobres amb diners i no sobres dins de les urnes”.

Montserrat Moliner: “Participo d’aquesta proposta de canvi per recordar-los que encara tenim dignitat”

Montserrat Moliner, número 3 a Girona, s’ha definit com una dona que compleix tots els tòpics “per ser exclosa del mercat laboral”, com ser dona major de 50 anys i dedicada al món de la cultura. “Superant la ràbia i la desil·lusió, trec forces i participo d’aquesta proposta de canvi per recordar-los que encara tenim dignitat”, ha assegurat la candidata, per després manifestar que el seu objectiu és que la política “deixi de crear-me desconfiança i que les institucions i els ciutadans treballem junts pel bé comú”.