Xavier Domènech sobre la proposta de contracte únic de C’s: “És una reforma laboral contundent que va en contra dels drets laborals que nosaltres defensem”

En Comú Podem es reuneix amb representants de Comissions Obreres de Catalunya per presentar les mesures que la candidatura recull sobre les polítiques per crear ocupació laboral de qualitat

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha mantingut avui una trobada amb representants de Comissions Obreres de Catalunya, en el qual han pogut realitzar una anàlisi de la situació del mercat laboral català, i on també han pogut abordar les condicions de la proposta de C’s sobre el contracte únic. “És una reforma laboral que consisteix en un contracte únic, però en realitat una reforma contundent que va en contra dels drets laborals que nosaltres defensem”, ha incidit Domènech.

En aquest sentit, el cap de llista d’En Comú Podem ha declarat que “el 20D tenim dues alternatives en aquest país: una alternativa que és el centralisme i que és C’s; i una altra alternativa que és En Comú Podem, que és la democràcia i dret a decidir”. I ha afegit: “La millor forma de derrotar C’s el 20D i d’evitar una pèrdua dels drets laborals conquerits després d’anys de lluites en aquest país pels sindicats és que En Comú Podem guanyi les eleccions”.

Domènech ha reconegut la “sintonia” durant la reunió i les coincidències amb CCOO en relació al que la candidatura recull al seu programa i que passa per la derogació de les reformes laborals, així com per caminar cap a un model sense precarització, de menor desigualtat. “Ens hem emplaçat a seguir treballant quan tinguem grup parlamentari propi”, ha declarat Xavier Domènech.

Joan Carles Gallego sobre les propostes d’En Comú Podem: “Hi ha elements de consens importants, especialment els que té a veure amb la derogació de la reforma laboral”

Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO Catalunya, ha valorat “positivament” la trobada perquè “ens ha permès fer arribar les nostres preocupacions que tenim com a sindicat”. En aquest sentit, Gallego ha ressaltat la situació de precarietat i pobresa que viuen moltes persones derivada d’una situació d’atur “però també de les condicions de treball, doncs la reforma laboral ha empitjorat molt aquestes condicions”. Sobre les propostes d’En Comú Podem, el secretari general de CCOO de Catalunya ha dit que “hi ha elements de consens importants, especialment els que tenen a veure amb la derogació de la reforma laboral i en relació a les polítiques de crear ocupació de qualitat”. Gallego ha destacat que han coincidit en l’anàlisi i el diagnòstic, i en algunes de les solucions: “Especialment en el relacionat amb millorar la qualitat del treball com a bé fonamental, així com amb les polítiques de cohesió social que permetin avançar en la igualtat”.

Aina Vidal: “Cal recuperar la qualitat dels llocs de treball i els drets que hem perdut, sobretot en els últims quatre anys del govern del PP”

Aina Vidal, número 9 de la candidatura, ha recordat que En Comú Podem defensa un pla d’especialització laboral i una economia basada principalment en la sostenibilitat. “Ens hem d’allunyar de models com el de Barcelona World i caminar cap a una economia que generi llocs de treball de qualitat en sintonia amb la vàlua i els coneixements dels treballadors”, ha manifestat. En aquest sentit, Vidal ha afegit que “cal recuperar la qualitat dels llocs de treball i els drets que hem perdut, sobretot en els últims quatre anys del govern del PP”.