Xavier Domènech: “Som l’única força catalana que aposta per acabar amb la desigualtat social, per la reconstrucció de la democràcia i el dret a decidir”

Els dotze diputats i diputades d’En Comú Podem acudeixen al Congrés a recollir les seves credencials

 

El diputat d’En Comú Podem, Xavier Domènech, juntament amb la resta de membres de la candidatura, han acudit a recollir les seves actes de diputats i diputades al Congrés. En un contacte informatiu previ a la recollida de les credencials, Domènech ha manifestat que després dels resultats de les eleccions del passat 20 de desembre “som l’única força catalana que aposta per acabar amb la desigualtat social, per la reconstrucció de la democràcia i el dret a decidir”. En aquest sentit, el diputat ha assegurat que “venim amb la millor disposició per treballar conjuntament amb els nostres germans i germanes de les confluències, així com amb Podem que és el nostre principal aliat”, i ha afegit que la candidatura també arriba al Congrés dels Diputats amb “la millor disposició per obrir el temps de la política, el temps dels grans principis constituents”.

Domènech ha recordat que els principals eixos d’En Comú Podem passen per acabar amb la desigualtat social, la reconstrucció de la democràcia i el dret a decidir. “En aquest debat que ara s’obre volem acabar amb la pobresa energètica, l’exclusió social, amb els desnonaments, i apostar clarament per una societat més justa de la qual hem viscut en els últims anys”. En relació al segon eix de la candidatura, el diputat ha afegit: “Hem viscut amb xacres com la corrupció que considerem que és sistèmica, no és que hi hagi corruptes individuals en un o un altre partit, sinó que hi ha un problema greu com a país en relació a això”. Per això la candidatura de la confluència proposa acabar amb les portes giratòries així com l’engegada d’un pla contra la corrupció. Finalment, Domènech ha dit que “d’una vegada s’ha d’assumir la plurinacionalitat real en aquest Estat i això significa moltes coses, però significa també el dret a decidir, és la producció d’un referèndum pactat per desbloquejar una situació que vivim des de fa anys”.

Per a Domènech el resultat del 20 de desembre reflecteix la fi del bipartidisme i com el sistema institucional ha entrat en crisi. “Els resultats indiquen que s’obren els debats de les grans coses que han quedat fora del sistema institucional aquests últims anys”, ha manifestat el diputat d’En Comú Podem qui, en aquest sentit, ha lamentat que la lectura dels resultats s’estigui reduint a “un problema d’aritmètiques parlamentàries de qui suma més o menys en relació a possibles alternatives de govern, no obstant això no creiem que el debat central s’aquest ara mateix”.