Xavier Domènech: “Tota política social passa per la creació d’ocupació sense precarietat i amb un salari digne”

El cap de llista d’En Comú Podem es reuneix amb la Taula del Tercer Sector, amb qui la candidatura comparteix gran part de les mesures per reduïr la pobresa i la desigualtat
 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, s’ha reunit avui amb Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector, qui ha traslladat a la candidatura un document amb 26 propostes per defensar les persones que pateixen situacions de vulnerabilitat social, i per avançar cap a una societat amb menys pobresa i menys desigualtat. “Compartim amb la taula del Tercer sector que no es pot parlar de sortida de la crisi amb els actuals nivells d’atur i de pobresa”, ha declarat Xavier Domènech, alhora que ha assegurat que “tota política social passa per la creació d’ocupació sense precarietat i amb un salari digne”.

“És bàsic per a nosaltres augmentar el salari mínim fins a l’entorn del 60% del salari mitjà, entre 800 i 1.000 euros. A més, és bàsic caminar cap a un pla de rendes complementàries i que tothom tingui garantida una renda de mínim 600 euros”, ha manifestat el cap de llista d’En Comú Podem.

La candidatura de confluència proposa la creació d’un Pla de Garantia de Rendes que s’harmonitzi a tot l’Estat i garanteixi l’accés a una prestació, un programa de renda diferencial (complementària dels ingressos existents) per a totes les llars amb ingressos per sota el llindar de pobresa monetària, la quantia inicial de la qual s’establiria en 600 euros mensuals. A més, En Comú Podem recull la necessitat d’incrementar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) fins a aconseguir el 60% del salari mitjà pactat en el conveni col·lectiu, tal com recomana la Carta Social Europea.

Finalment, Domènech ha defensat la necessitat de reformar el sistema de pensions per garantir pensions dignes per a totes les persones. “Cal garantir una derogació de la reforma que va fer el PSOE i incrementar la pensió mínima contributiva fins a situar-la propera al SMI”

La Taula del Tercer Sector és la institució que representa el conjunt de les entitats socials catalanes. Agrupa 34 federacions i grans organitzacions del Tercer Sector Social de  Catalunya, les quals representen i aglutinen en conjunt a prop de 3.000 entitats socials no lucratives.