Xavier Domènech: “Un govern de canvi té com unes de les seves prioritats el blindatge dels drets socials i la garantia una vida digna per a tota la població“

El portaveu d’En Comú Podem insisteix en què es necessiten garanties per formar govern amb Podemos, PSOE, IU i En Marea

Xavier Domènech, portaveu d’En Comú Podem, ha fet una valoració sobre les propostes i els últims avenços per configurar un govern de canvi. Acompanyat per la diputada Lucia Martín, en roda de premsa celebrada al Col·legi de Periodistes de Catalunya ha manifestat que “un govern de canvi és un govern que es compromet a donar resposta a demandes ciutadanes àmpliament reclamades i que, per tant, des del primer dia té com unes de les seves principals prioritats el blindatge dels drets socials i la garantia una vida digna per a tota la població“.

Pel diputat d’En Comú Podem, els resultats del 20D permeten iniciar una nova etapa a l’estat, amb un govern pel canvi. “És un govern que assumeix donar resposta als reptes del país i a les necessitats de la seva gent“, ha dit Domènech quin ha recordat que “no perdem de vista que ha estat durant anys de bipartidisme, anys d’alternança entre PP i PSOE al Govern, que s’han tirat endavant les polítiques que ens han portat on som avui“.

En aquest sentit, Domènech ha manifestat que “no podem confiar en facilitar només la investidura al PSOE, sense més garanties“. I ha afegit: “Un govern del PSOE en minoria acabaria resultant probablement en un pacte d’estabilitat amb PP (i C’s), i per tant, amb la gran coalició. Som conscient de les pressions internes i externes del PSOE en aquest sentit“.

Domènech ha subratllat que En Comú Podem no es planteja cap alternativa d’acord amb el PSOE que no passi per un Govern de Coalició. “Sabem que la nostra implicació en el Govern, i per tant l’assumpció de responsabilitats directes, seria allò que garantiria l’aplicació de les mesures necessàries en matèria d’habitatge i pobresa energètica“, ha afegit Domènech qui ha reiterat la necessitat d’un govern de coalició. “Un govern compartit, des del compromís i la coresponsabilitat és l’única manera de garantir que tinguem un govern pel canvi“, ha dit.

Compromisos d’un govern del canvi
Lucia Martín, diputada d’En Comú Podem, ha dit que “tenim davant l’oportunitat de conformar un govern que asseguri per llei que no hi haurà més desnonaments sense reallotjament garantit, que garanteixi un mecanisme de segona oportunitat que permeti aplicar la dació en pagament retroactiva i alliberar del deute pendent que famílies que han perdut el seu habitatge“.

Martín ha considerat que un govern del canvi és el que hauria d’exigir a la SAREB, a bancs i grans propietaris, que posessin els seus pisos buits en lloguer social i generar així un parc públic de lloguer molt urgent en aquests moments. “Volem un govern que es comprometi a garantir l’accés a serveis bàsics com l’aigua, la llum i el gas, independentment de les circumstàncies econòmiques de les famílies, que acabi amb el desnonament exprés i faci que viure de lloguer es converteixi en una opció assequible, segura i estable“, ha manifestat la diputada.

Per En Comú Podem la indecisió del PSOE sobre el canvi que Espanya necessita és preocupant. “Ens preocupa veure com fins ara, el PSOE ha fet unes propostes insuficients en aquesta matèria, sense incloure les 5 demandes de la PAH, i per tant sense donar resposta efectiva a l’emergència i sense exigir responsabilitats a entitats financeres i empreses subministradores“, ha dit Martín. “Ens sobta que parlin de canvi, però el vulguin construir amb C’s, amb el partit de l’IBEX 35, i ens preocupa encara més constatar què fa el PSOE quan Governa amb el suport de C’s“, ha afegit.