Xavier Domènech: “Vam dir que guanyaríem i hem guanyat”

El cap de llista d’En Comú Podem celebra ser “el grup parlamentari català més gran al Congrés dels Diputats” i que el bipartidisme “sigui història”

 

“Ens van dir que no es podria tenir diputat per Lleida, per Tarragona i per Girona i hem pogut: som el grup parlamentari català més gran al Congrés dels Diputats. Vam dir que guanyaríem i hem guanyat”. Així de content s’ha mostrat el cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, que ha celebrat que 7 milions de persones al conjunt de l’Estat hagin donat suport a les forces polítiques que defensen el dret a decidir dels catalans, entre elles els 5,1 milions de vots a les diferents candidatures d’un partit, Podemos, compromès amb el dret a decidir de Catalunya.

Durant la seva intervenció davant dels mitjans i dels 350 simpatitzants reunits al pavelló de l’Estació del Nord de Barcelona, Domènech ha assegurat que a Catalunya “han guanyat els drets socials, la democràcia real i el dret a decidir”. “Ha guanyat el poble de Catalunya”, ha assegurat Domènech, que ha recordat que “no hi ha llibertat i igualtat sense fraternitat entre els pobles”. “Saludem els nostres amics i amigues del País Valencià, que ja son 2a força. I els nostres amics i amigues d’En Marea, de Beiras, que també són 2a força a Galicia. I als nostres estimats amics i amigues de Podemos, que han protagonitzat una remuntada històrica. Serà de nou des de la fraternitat que guanyarem a Galicia, al País Valencià, a Mallorca, i a Espanya”, ha assegurat.

“El bipartidisme ha mort, i ja era hora”, ha destacat el cap de llista d’En Comú Podem, que també ha mostrat la seva satisfacció perquè C’s, “que havien de quedar per davant de tothom”, “el partit dels bancs, dels poderosos, de l’Ibex 35, ha begut oli”, i ha estat, segons Domènech, gràcies a les candidatura que encapçala. “Amb la impossibilitat de majoria de PP i C’S serà complex, estem al principi del principi del seu final, però hem obert uns nous temps constituents”, ha insistit Domènech, que considera que “amb el resultat d’aquestes eleccions el que està clar és que tot allò que deien que no era possible, haurà de ser possible”.
Per a Domènech, també a Catalunya s’obre un nou cicle polític: “El resultat mostra clarament que aquells que estaven protagonitzat un debat de poder i no de país han quedat enrere”. “Determina una responsabilitat històrica per a tots nosaltres: en aquest país hi ha ara una majoria social ha d’esdevenir una majoria política i que ha de canviar el que hem viscut fins ara: retallades, corrupció”, ha conclòs.

Ada Colau: “Aquest és l’inici d’un gran canvi, a partir d’ara construïm”

“Aquest és l’inici d’un gran canvi, a partir d’ara construïm”. Així ha valorat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el resultat de les eleccions, i ha avisat que En Comú Podem ha arribat per quedar-se, “per fer una autèntica revolució democràtica”, per a què “la ciutadania sigui protagonista i fer efectives les sobiranies, en plural”. “L’important és que la gent ha donat un cop sobre la taula per dir que les institucions són seves”, ha celebrat Colau, que veu que “l’única certesa” és que la gent és la protagonista i que la ciutadania va per davant de les sigles.

Colau ha iniciat el seu discurs manifestant el seu “orgull” de “la gent de baix, invisible, de les dones, dels migrants, de les precàries, treballadores, parades, de la gent menystinguda i que sense cap poder fàctic i fins i tot sense les televisions públiques, hem guanyat a Catalunya”. Igualment, l’alcaldessa també ha mostrat el seu orgull per tota la candidatura que “s’ha deixat la pell per tota Catalunya, pels apoderats i els equips de logística i de comunicació”, però sobretot ha posat de manifest el seu orgull com a alcaldessa pel grup municipal, que “ha millorat els resultats”.

“Quan la gent de baix s’organitza fa possible l’impossible”, ha dit Colau, que ha volgut mostrar també el seu orgull per una Catalunya que “ha derrotat el PP i al seu recanvi, C’s”.