Xavier Domènech: “Vindrà força de tots costats, ens volien dividits i ens tindran en comú”

En Comú Podem tanca la campanya a Terrassa amb un acte dedicat a la cultura i en el qual els membres de la candidatura han compartit les seves experiències d’aquestes dues setmanes de campanya

 

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha tancat la campanya electoral a la Societat Coral Els Amics de Terrassa, que va ser punt de trobada de les classes populars a començaments del segle XX, del catalanisme, republicanisme, del moviment obrer, un espai d’activitat cultural on s’han reunit més de 300 persones. “Ens volien dividits, sense esperança i ens van trobar junts i forts”, ha dit Domènech. I ha afegit: “Vindrà força de tots els costats, de Lleida, Tarragona, Girona, València, Zaragoza, A Coruña… Ens volien dividits i ens tindran en comú”.

El cap de llista ha valorat la campanya com a “extraordinària”, en la qual “hem explicat el projecte a tothom, des de Sant Adrià a Santa Coloma, Girona, Tortosa… Vull expressar un agraïment enorme a tots els candidats i candidates que han fet país”. A més, Domènech ha incidit en que “hem protagonitzat una campanya que serà història, deien que no hi havia esperança, però hem vist una remuntada i que la por ha canviat de bàndol”. El cap de llista també ha manifestat que “ha estat una campanya extraordinària per a la gent que ha cregut en el projecte”. “Hem de seguir convencent a gent i batallar vot a vot”, ha subratllat.

Xavier Domènech ha recordat que “aquests últims anys hem viscut retallades, pujada de taxes universitàries, precarització… mentre mercats financers i bancs generaven beneficis”. I a més s’ha dirigit a Ciutadans dient que “és el recanvi, el partit de l’IBEX 35, dels mercats financers”, i ha alertat que acabarà donant suport a un govern del PP.

La candidatura ha dedicat aquest acte a la cultura. Pere Camps, director del Barnasants,  ha obert l’acte reivindicant la cultura com “arrel fonamental de la identitat col·lectiva, social i nacional”. “La cultura és clau per la sedimentació de valors, per l’aprofundiment democràtic i l’accés a l’aprenentatge, per un procés individual i col·lectiu d’emancipació, llibertat i esperit crític”, ha afirmat. Per això, ha condemnat les retallades aplicades al sector cultural i la pujada de l’IVA al 21%, que ha provocat “acomiadaments, tancament sales, destrucció de llocs de treball, de l’associacionisme de base i de la creació de cultura popular”.

“Ha estat la cultura la que ens ha fet forts als catalans i catalans com a poble i als treballadors com a classe, és clau per canviar hegemonies i fer possible les transformacions socials”, ha insistit. Camps ha assenyalat que “deu ser aquest el principal motiu pel qual es destinen uns percentatges ridículs als pressupostos”, i ha destacat que “garantir la cultura també passa per derrotar les polítiques antisocials i anticulturals dels gestors del regim del 78 que encapçala el PP”. “Sense cultura guanyen ells, el 20D els farem fora”, ha conclòs.

Marta Sibina, número 2 de la candidatura, ha comentat en to distès que en aquesta campanya “ha exhaurit totes les bosses de til·la”, per després agrair el suport de totes les persones de la candidatura. Més seriosament, ha assegurat que ha tingut “la percepció” de que tothom amb qui ha parlat durant les seves passejades al carrer “acabarà votant” En Comú Podem.

El número 3 de la candidatura, Josep Vendrell, ha assegurat que més enllà del que passi el 20D “el bipartidisme ja ha estat derrotat” i que En Comú Podem anirà al Congrés a “promoure el canvi real”. “Podem ser l’onada de canvi per construir una nova majoria a Catalunya i a l’Estat per governar”, ha assegurat Vendrell, que vol que el 20D es faci realitat un somni: “Tenir un grup parlamentari propi a Madrid”.

Lucía Martín, número 4 de la llista, s’ha mostrat convençuda de que les eleccions “aniran molt bé”, però ha remarcat la importància que segons ella té “que la gent de fora ens continuï exigint”. “Si volem canvi profunds, necessitarem que la gent estigui a totes, com sempre”, ha subratllat.

El número 7 per Barcelona, Joan Mena, ha destacat la “responsabilitat de convertir aquesta candidatura confluent en guanyadora” perquè, ha dit, “s’ho mereix la gent que ha lluitat a favor dels serveis públics i de la nostra dignitat”.

Marcelo Expósito, número 8 de la candidatura, ha recordat el que per a ell ha estat el més important de la campanya. “El millor ha estat treballar els actes de proximitat, el contacte directe amb la gent i el desbordament”, ha dit. A més, ha afegit que “ja hem guanyat, perquè quan anem juntes no som la suma sinó que multipliquem”. “És una lliçó política que va més enllà del diumenge. Serà un moment de canvi protagonitzat per la gent”, ha assegurat.

Per la seva banda, Sònia Farré, número 11, ha volgut posar en valor que tot i haver realitzat una campanya “modesta” en el terreny econòmic, ha quedat “impactada” per la multitud de persones, algunes allunyades ideològicament, que han enviat missatges “donant-nos suport”.