Xavier Domènech: “Volem acabar amb les portes giratòries, així els politics obeiran les urnes i no els més poderosos”

En Comú Podem es presenta a Manresa, on el cap de llista de la candidatura ha pogut conèixer de primera mà les demandes en matèria d’infraestructures del territori

 

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha presentat aquest matí a Manresa les propostes de la candidatura juntament amb Joan Baptista, candidat de la Catalunya Central i número 20 per Barcelona. Domènech ha destacat que En Comú Podem vol acabar amb les portes giratòries. “Volem acabar amb les portes giratòries, així els polítics obeiran el mandat de les urnes i no els més poderosos, que els proveeixen de llocs destacats i d’honoraris”

El cap de llista d’En Comú Podem també s’ha referit als casos de corrupció de partits polítics i persones vinculades a aquests. “Hem d’acabar amb un fenomen que no és conjuntural sinó que és sistèmic, que és el de la corrupció. Després del cas Nóos, Petòria, Mercuri, el cas del 3% a Catalunya, i veure que seus de partits polítics com la del PP o la de CDC són registrades profusament, creiem que això no correspon a males pràctiques d’alguns polítics, sinó que tenim un problema gravíssim que també explica la nostra falta de  democràcia. Si hi ha organitzacions, partits o persones que han participat de la corrupció és perquè obeeixen un mandat que no és el de les urnes sinó el d’aquells que corrompen, els corruptes”.

Domènech ha declarat la importància de les pròximes eleccions del 20 de desembre, “on els catalans i catalanes ens hi juguem molt”. En aquest sentit, ha manifestat que “ens juguem si podem tenir d’una vegada polítiques socials que no vagin en contra de les classes treballadores, les mitjanes i les Pimes d’aquest país”. I ha afegit: “Estem sortint de la crisi però les bases són molt febles, i hi estem sortint amb una major desigualtat, amb menys drets socials i menys democràcia de la que teníem”.

“Som una candidatura que també pot fer efectiu allò que els catalans i catalanes demanden des de fa temps, que és el dret a decidir, la consecució d’un referèndum clar que permeti fer la pregunta que ja està sobre la taula i es pugui respondre en condicions”, ha afegit.

El cap de llista ha incidit en les possibilitats de cara als comicis estatals. “Som l’única candidatura a Catalunya que defensem aquests elements i l’única que està oberta a una aliança amb una força política a Espanya que és Podemos, que permeti que això es construeixi amb una majoria social i política des de la nostra pròpia singularitat, tenint un grup parlamentari propi i una confluència pròpiament catalana on també està Podem”, ha assenyalat.

Finalment, Xavier Domènech ha destacat que el 20 desembre hi ha dues alternatives: “El canvi real des de baix i amb major democràcia o un canvi per a dalt que representa el vell bipartidisme”. “Creiem que les coses se solucionen amb més democràcia i no amb menys, amb més drets socials i no menys”, ha afirmat. “El vell bipartidisme a Catalunya està representat per la senyora Chacón, la ministra dels desnonaments exprés, la ministra de Defensa que va deixar un deute en defensa molt important que ens dura fins avui”, ha subratllat. “O l’altra alternativa aparent representada per Ciutadans que significa més reformes laborals, menys drets socials, pujada de l’IVA dels productes bàsics i que va en contra de les classes populars i classes mitjanes”, ha afegit.

Infraestructures

Durant la presentació de  la candidatura, Joan Baptista, candidat de la Catalunya Central i número 20 per Barcelona, ha detallat les necessitats del territori en matèria  d’infraestructures. “La demanda del territori és que s’alliberi la C-16, que és competència de la Generalitat, i que s’acabi la B-40, aturada i que actualment depèn de l’Estat”, ha declarat. Baptista ha defensat que la C-16 hauria d’unir el Bages amb la zona metropolitana, l’aeroport o el Port de Barcelona, “que són compromisos adquirits per la Generalitat”. Baptista també ha denunciat que “el Govern espanyol té aturada la via B-40, que és la que enllaçaria la zona de l’autopista de Terrassa a Manresa amb tota la zona del Bages”.