Xavier Domènech: “Volem aprovar la dació en pagament retroactiva, una llei de segona oportunitat i acabar amb els desnonaments exprés”

En Comú Podem presenta en una roda de premsa a l’agència EFE les mesures per posar fi als problemes d’habitatge.

 

 

Xavier Domènech, cap de llista d’En Comú Podem ha participat avui a la roda de premsa organitzada per l’Agència EFE, on el candidat ha pogut avançar les mesures per acabar amb el problema de l’habitatge “que és greu i amb el qual no s’està fent res”. “El PP va modificar la legislació urbanística per crear la bombolla immobiliària, per fer de l’habitatge un negoci especulatiu, i no un dret. I el PSOE, amb la ministra Chacón, va facilitar el desnonament exprés, que a tantes persones i famílies ha deixat al carrer durant la crisi”, afegint que “PP i PSOE no han fet res per acabar amb aquest problema greu d’habitatge”.

Domènech ha recordat que des del 2009 fins ara, prop de mig milió de famílies han estat desnonades a tot l’estat. El cap de llista ha considerat que “malgrat que PP i PSOE incloguin als seus programes electorals mesures per acabar amb el problema d’habitatge, fins i tot en un moment clau com la ILP impulsada des de la PAH amb més d’un milió de signatures va ser rebutjada”.

En aquest sentit En Comú Podem proposa quatre mesures: instaurar la dació en pagament, aturar els desnonaments, crear un fons d’habitatge social i fomentar l’habitatge de lloguer. “Volem aprovar la dació en pagament amb caràcter retroactiu i una llei de segona oportunitat, perquè la gent no es quedi atrapada”, ha afegit el cap de llista.

Domènech també ha manifestat que es proposarà suprimir el “desnonament exprés”, impulsat per PP i PSOE, donant garanties a les persones llogateres en els procediments de desnonament. Finalment ha declarat que “cal crear un fons d’habitatge social i públic perquè tenim milers d’habitatges atrapats en mans dels bancs” i ha afegit que cal “crear un gran parc d’habitatge i incentivar el lloguer com es fa en altres països europeus i ajudar als propietaris amb ajudes per posar els seus habitatges en lloguer”.

“Temps constituents”

A preguntes dels periodistes sobre els possibles escenaris que s’obren el pròxim 20 de desembre, Xavier Domènech ha declarat que “el 20D hi haurà una gran notícia i és la fi del bipartidisme, l’obertura de la política i el començament de temps constituents”. En aquest sentit ha recordat que “hi ha un 20% de la ciutadania que ha decidit votar, però que encara no sap a qui, però nosaltres sabem que anem a guanyar perquè tenim projectes”. Així mateix ha remarcat que En Comú Podem “busca ser útils a tots els votants que apostin per una democràcia real, acabar amb la corrupció i la defensa dels drets socials”. I ha afegit: “Anem a buscar a les persones que diuen prou al cinisme, prou a les retallades i que volen que es garanteixi el dret a decidir”.

Domènech també ha respost sobre les últimes declaracions de la candidata del PSC en relació al dret a decidir: “Seria millor que Chacón no posés tant dramatisme en el dret a decidir i sí que ho posés en els desnonaments exprés”.

Preguntat per una possible celebració d’eleccions catalanes, el cap de llista d’En Comú Podem ha manifestat que en aquest en un escenari que s’hauria de debatre sobre com es construeix el país “estem atrapats en un debat de poder, per la qual cosa si hi hagués eleccions, el debat sobre el poder li faria flac favor al país”. En aquest sentit i sobre les últimes declaracions d’Homs i Mas, Domènech ha dit que “primer declaren que estan disposats a negociar malgrat l’aprovació al Parlament, després van dir que solament negociarien la independència i finalment han declarat que són les eleccions més catalanes. Estan emetent missatges molt confusos”.