El portaveu d’ECP demana a ERC i la CUP que empenyin per apartar del càrrec a la presidenta del Parlament
David Cid, portaveu d’En Comú Podem, s’ha mostrat contundent amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, després que el TSJC hagi confirmat el seu processament: “a la presidenta se li estan acabant les excuses per no dimitir”. Per a Cid “és evident que la causa judicial de Borràs no té res a veure amb l’independentisme sinó amb la seva gestió com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes”, i ha lamentat que alguns relativitzin aquests delictes relacionats amb la corrupció. “Cada dia que passa amb Borràs aferrada al càrrec es degrada una mica més el Parlament”, ha conclòs des del faristol aquest matí.
Cid, a més, ha demanat a ERC i la CUP que siguin “coherents” amb els pronunciaments que han tingut alguns dels seus portaveus, entre ells el president del Govern, que han dit que Borràs s’hauria d’apartar. Així, ha insistit que han d’empènyer per a que la presidenta del Parlament s’aparti del càrrec.
El portaveu també s’ha referit a les informacions publicades ahir sobre l’actitud del diputats de Junts Francesc de Dalmases amb una periodista del programa FAQS de TV3. “Tot apunta a que Francesc de Dalmases va infringir el codi de conducta dels diputats per presumptament assetjar a una periodista”, ha afirmat Cid, que ha demanat que s’esclareixi el que va passar i, si s’escau, s’assumeixen responsabilitats. “Actituds com aquesta no han de tenir espai en política ni enlloc, però encara és més greu si, pel que sembla, la presidenta del Parlament va presenciar l’escena i no va fer res”, ha puntualitzat, i ha demanat explicacions també a Borràs. Cid ha lamentat que la Mesa, celebrada aquest mateix matí, no hagi abordat la qüestió, i ha anunciat que ECP la portarà a la sessió d’aquest divendres de la Comissió de Control de l’Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.
Per últim, el portaveu ha celebrat la primera reunió de la taula d’estudi sobre la regulació de creuers entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Així, ha demanat al Govern col·laboració amb les propostes del consistori, que es poden resumir en 3 mesures:
- Una limitació de 3 creuers al dia i un llindar màxim diari de 10.000 passatgers alhora en visita a la ciutat.
- Reduir a la meitat el nombre de creueristes, passant dels 400.000 actuals als 200.000.
- Posar en marxa l’impost als creuers i prohibir l’entrada de creuers no electrificats a partir de 2030.
“Són 3 mesures relativament senzilles que han de servir per dependre menys del sector turístic i tenir una economia diversificada”, ha argumentat Cid.