El portaveu ha reivindicat la proposició de llei de la comissió d’abusos sexuals al sí de l’Església per allargar la impressibilitat dels delictes.
Aquest matí, el portaveu d’En Comú Podem, ha començat la roda de premsa fent referència al Debat de Política General que va tenir lloc la setmana passada, el qual ha titllat de sortir amb la mateixa sensació que hi vam entrar: “Catalunya ara mateix té un Govern de tràmit i instal·lat en la irrellevància, sense cap rumb clar,” ha afirmat i ha afegit que a cada Debat de Política General el president Aragonès en surt amb menys suports, perquè a cada Debat de Política General que passa costa més d’entendre quin és el rumb del Govern Aragonès. En aquest sentit, el portaveu ha reivindicat algunes de les propostes que es van fer des del grup parlamentari per encarrilar al Govern cap a les transformacions que Catalunya necessita, posant d’exemple el suport unànime de la cambra a la rebaixa dels preus del transport tot el 2024.
A la vegada, el diputat ha volgut ser crític i ha afirmat sentir-se sorprès davant que el Govern votés en contra de fer realitat mesures a les quals ja s’havia compromès, com la gratuïtat del menjador i les activitats extraescolars o fixar un termini màxim de 5 dies per poder accedir a l’atenció primària. “Si el mateix Govern vota en contra de propostes a les quals s’havia compromès ja fa un any, és evident que Aragonès no està sent capaç de donar sentit a la legislatura,” ha apuntat.
En segon lloc, el portaveu ha anunciat que aquesta setmana el grup parlamentari d’En Comú Podem presentarà una interpel·lació sobre Salut. “Fa ja gairebé un any de l’assumpció del càrrec per part del Senyor Balcells i la quantitat de carpetes obertes sobre la taula del conseller no ha disminuït sinó que només fa que augmentar,” ha criticat Cid i ha afegit que avui en dia Catalunya té els pressupostos catalans que més recursos destinen a la sanitat de tota la història, i a la vegada les llistes d’espera més llargues que mai.
Finalment, Cid ha fet referència a la comissió d’abusos sexuals a l’Església i la promoció de la construcció d’un acord que doni resposta a la sol·licitud de les víctimes sobre fer una reforma legal que allargui la impressibilitat dels delictes perquè les víctimes puguin fer el procés de reparació fins que estan decidides a presentar la denúncia si és el cas.
“Que els delictes sexuals contra menors no prescriguin, és una de les principals reivindicacions de les associacions de víctimes i plataformes d’infància, atès que sofrir agressions sexuals quan a penes s’és un nen deixa greus seqüeles, que a vegades impedeixen als afectats revelar el succeït o denunciar-ho fins que compleixen 50 anys o més, quan el delicte ja ha prescrit,” ha situat el portaveu i ha explicat que l’objectiu és que les víctimes tinguin dret a prendre’s el seu temps per a denunciar, sense tenir la barrera de la prescripció. En aquest sentit, ha defensat que la intenció és que aquesta proposició de llei estigui llesta abans de Nadal i ha insistit que tirar endavant aquesta proposició de llei, el que s’està fent és complir exactament amb l’objectiu pel qual es va crear la comissió d’abusos sexuals al si de l’Església.
