El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha remarcat que destinar recursos a l’Atenció Primària és el mur que pot aturar la 5a onada.
Aquest matí en roda de premsa, el portaveu d’En Comú Podem ha valorat amb preocupació la situació de la pandèmia per l’avenç de les dades de la Covid a Catalunya amb una pujada de tots els indicadors de manera alarmant. “Sembla que la situació se li està escapant de les mans al conseller Argimon, malgrat que les noves restriccions anunciades ahir” ha començat assenyalat el portaveu i ha qüestionat el fet que no hagi volgut comparèixer al Parlament a voluntat propi, i per tant, s’hagi hagut de registrar la sol·licitud de compareixença per part del grup parlamentari per tal que expliqui quines mesures està prenent el seu departament davant aquest augment de contagis.
Així ha volgut manifestar la disconformitat amb la precarietat dels CAPs: “Ningú entén que davant d’aquest repunt no s’estigui duent a terme un augment del personal d’Atenció Primària” i ha afegit, “destinar recursos a l’Atenció Primària és el mur que pot aturar la 5a onada”. Ara mateix, l’Atenció Primària torna a estar col·lapsada i a funcionar en règim de Covid, la qual cosa implica haver de tornar a tancar consultes presencials, així com la falta de personal que portarà a ressentir el ritme de vacunació. “Fa un any i quatre mesos que va començar la pandèmia i des de les primeres setmanes que sabem que reforçar l’Atenció Primària és clau. No obstant això, el reforç que prometia el Govern de la Generalitat s’ha quedat en foc d’encenalls” ha remarcat el portaveu.
Així ha volgut fer dues demandes molt clares. En primer lloc, ha volgut reclamar més mans a l’atenció primària, seguint les peticions de tots els professionals. Així ho ha deixat clar quan ha assenyalat “els pocs professionals de l’atenció primària que tenim no poden estar vacunant i fent-se càrrec del repunt de la pandèmia alhora, és insostenible. Cal que es destini tots els recursos a reforçar l’atenció primària.” En un segon lloc, ha volgut assenyalar la mercantilització que s’està fent de les PCRs en moments de necessitat “ara mateix són un producte essencial, però l’atenció primària no dona per més i molta gent ha de buscar opcions privades per fer-se’n, i aquí és on les clíniques privades s’estan aprofitant d’una necessitat” i ha afegit “el preu d’una PCR oscil·la entre els 95 i els 135 euros, que és el doble que fa un mes. Això és un atac directe al dret de la ciutadania de tenir seguretat davant la pandèmia”. Així ha volgut reclamar a la Generalitat que investigui la qüestió i activi el règim sancionador si cal per a totes aquelles clíniques que estan lucrant-se, aprofitant-se de la situació.
