Més de 500 persones s’han aplegat a la Jornada municipalista Sumar per guanyar per fixar el rumb cap als comicis de l’any vinent.
En Comú Podem ha donat avui el tret de sortida al camí cap a les eleccions municipals de 2023 a la Jornada municipalista Sumar per guanyar, que ha reunit a més de 500 persones al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. “El 2023 serà una nova primavera democràtica, mobilitzarem als veïns i veïnes perquè liderin els projectes de les seves ciutats”, ha dit la coordinadora nacional de Catalunya en Comú, Candela López, per obrir la trobada. “Els nostres municipis tenen grans reptes al davant, i només sumant serem capaços de ser una alternativa real”, ha afegit la secretària general de Podem Catalunya, Conchi Abellán.
Els comuns han posat en valor el canvi de prioritats que han marcat des dels 16 municipis on tenen l’alcaldia i en els 11 on governen en termes de mobilitat, d’espais verds, de municipalització dels serveis o de protecció social, i s’han proposat estendre-ho a tota Catalunya. Així, s’han marcat com a objectiu revalidar les alcaldies que tenen, amb especial atenció a Barcelona, així com també créixer i formar fins a 200 candidatures amb presència a totes les vegueries de Catalunya.
Per a En Comú Podem el maig del 2023 ha de ser la primavera de la nova transformació catalana, una primavera democràtica que consolidi l’espai com a força decisiva al conjunt del territori i que comenci a dibuixar el projecte de país que aviat volen portar a la Generalitat. I és que, diuen, després d’una dècada d’inèrcies polítiques a la Generalitat, hi ha qui creu que ara torna a tocar repatir-se Catalunya entre un nou bipartidisme de grocs i vermells.
La jornada ha començat amb l’acte Els reptes per una nova primavera democràtica al 2023, que ha comptat amb la participació del ministre d’Universitats, Joan Subirats; la secretària d’Organització de Podemos, Llilith Vestrynge; l’economista i responsable de discurs d’IU, Carlos Sánchez Mato; la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa; i el professor d’història Steven Forti. A continuació els assistents s’han repartit entre vuit espais en els quals han pogut intercanviar experiències amb regidors i regidores, alcaldes i alcaldesses i persones expertes en municipalisme. En acabar l’acte polític, que ha obert la presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, i ha tancat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els assistents han compartit una paella en comú.





